Frida Widesjö
Frida Widesjö
Kontakt meg

Markedssjef Exsitec Norge

Visma.net er et åpent API – derfor er det verdifullt

Visma.net er et åpent API – derfor er det verdifullt

Hva er et API? 

Et API henter og leverer data mellom forskjellige programmer. Dette gjør at digitale systemer kan snakke med hverandre. Det åpner for mulighetene til å bygge en IT-løsning med flere forskjellige systemer. Man kan forestille seg at et API er en postkasse der vi kan sende et postbud mellom systemene.

Visma.net - et åpent API 

Forretningssystemet Visma.net har et såkalt åpent API, noe som gir autoriserte systemer tilgang til dataene som er lagret i et selskap i Visma.net. Vi kan hente ut og jobbe med disse dataene i andre systemer når vi har behov for det. På denne måten kan vi enkelt få systemene til å «snakke» med hverandre.

Noen eksempler

Hvis du vil at lageret ditt (inne på Visma.net) skal oppdateres etter dagens salg i en nettbutikk du kanskje har som en tredjepartsløsning. Da kan vi regelmessig gjøre en lageroppdatering via Visma.nets API, for å ha en riktig balanse inne i Visma.net basert på data fra nettbutikken om dagens salg.

Eller det kan være at vi har et forsystem (tredjepartsløsning) for kundefakturering. Da kan vi enkelt integrere dette systemet med Visma.net, og basert på dataene vi har hentet fra vårt forsystem, oppdatere Visma.net med regnskapsertifikater vi oppretter via API-et. 

Et åpent API er verdiskapende

Takket være Visma.nets åpne API kan vi dra nytte av verdifulle data fra økonomisystemet, kombinere det med andre relevante data og inkludere det i andre systemer, eller omvendt.

Det betyr at vi kan tilpasse oss og bygge mye mer spesifikke løsninger etter kundens behov. Det er bare fantasien som setter grenser for hva som kan oppnås gjennom API-et med Visma.nets ERP.

Grenser som eksisterte tidligere, på grunn av at dataene ikke var tilgjengelige, er ikke lenger et problem fordi vi nå kan trekke ut og behandle data mellom systemene dine. På denne måten kan de samarbeide, og de ansatte unngår store mengder administrasjon.

Les mer om Visma.net

Kontakt forfatteren
Frida Widesjö
Frida Widesjö

Markedssjef Exsitec Norge