Business Intelligence
- data blir til innsikt

For å kunne ta gode beslutninger i virksomheten, optimalisere driften og øke lønnsomheten er det viktig å kontinuerlig tolke datagrunnlaget som allerede ligger der. Business Intelligence (BI), også kalt beslutningsstøtte, er en prosess eller samling metoder for å analysere data og presentere informasjon. 

Nøkkeltall

Et nøkkeltall kan gi ledelsen en indikasjon på hvordan virksomheten går.
Men hvorfor går det som det går?

Utforske data

Business Intelligence (BI) verktøy hjelper bedrifter med å analysere data – både historiske- og sanntidsdata. Du får raskt og enkelt innsikt i bedriftens data og kan ta strategiske, datadrevne beslutninger på bakgrunn av fakta.

Agér på avvik

Med gode visuelle rapporter og dashbords er det enklere å oppdage avvik tidlig og å kunne agere på dem før konsekvensene blir for store.

Øk beslutningskraften

Øk beslutningskraften gjennom å få ut viktig informasjon for virksomheten, analyser den i forkant av beslutninger og følg opp i etterkant.
Et BI-verktøy behandler store datasett på tvers av flere datakilder og visuelt presenterer dem for at brukeren enkelt skal forstå dataen, kunne bruke den og enkelt dele den.

 

 

 

 

 

 

 

Markedsledende system innen BI

Power BI

Power BI er en skybasert Business Intelligence-løsning for datavisualisering.

Power BI er det ledende verktøyet innen Business Intelligence som gir deg den forretningsinnsikt du trenger med sine gode rapporteringsmuligheter, visualiseringer og analyser. Med Power BI kan du samle og sammenstille data fra mange ulike datakilder og få dem presentert i pene, visuelle og forståelige dashboards og rapporter.

Les mer om Power BI ->

Uniifire Insights

Uniifire Insights er den ideelle løsningen for deg som ønsker en enkel, pen og sikker skyløsning for publisering og deling av dashboards. Og er spesielt godt egnet for de av dere som ikke er tunge Microsoft brukere fra før.

Les mer om Uniifire Insights ->

OneStop Reporting

OneStop Reporting er Visma sitt skybaserte system med kraftige og brukervennlige rapporterings-, konsoliderings- og budsjetteringsfunksjoner.

OneStop Reporting er fullt integrert med både Visma Business og Visma.net ERP og er nå inkludert i lisensabonnementet.

Les mer om OneStop Reporting ->

Qlik Sense

Qlik Sense gir deg støtte til å oppdage avvik, se muligheter og stille spørsmål som bringer deg og virksomheten din fremover. 

Kombiner styrt rapportering og analyse med å la brukerne selv visualisere og utforske data. Med Qlik Sense får du en robust, fleksibel og pålitelig løsning med rom for vekst.

Les mer om Qlik Sense ->

Noen av våre fornøyde kunderUniifire Insights sammen Power BI

Uniifire Insights er vår dedikerte skybaserte plattform som visualiserer dine rapporter og dashboards. Rapportene er laget i Power BI og embeddes inn i Uniifire Insights for å kunne deles på tvers av organisasjonen på en enkel måte.

Uniifire henter data fra flere ulike datakilder som Visma.net ERP, 24SevenOffice, Tripletex og PowerOffice Go. Uniifire Insights kan også settes opp mot andre ERP- og operasjonelle system på forespørsel .  

 

Test: Hvor godt fungerer deres beslutningsstøtte?

 

 Kravspesifikasjon BI

 


Last ned kravspesifikasjon
for BI-system

Å anskaffe eller bytte BI-system er krevende og vanskelig.
Se på dette dokumentet som et eksempel eller inspirasjon på hvordan dere kan komme igang med å lage en kravspesifikasjon for deres nye BI-løsning.

 

Les mer om Business Intelligence

Her er de 3 seneste innleggene om Business Intelligence fra Økonombloggen!

Å løse lagerlabyrinten: Hvordan smart planlegging og avansert rapportering utgjør hele forskjellen

BI 4 min

Å løse lagerlabyrinten: Hvordan smart planlegging og avansert rapportering utgjør hele forskjellen

Effektiv lagerstyring er en hjørnestein i en vellykket bedrift. Les om hvordan business intelligence kan bidra til mer...

Å skape en kultur for innsikt

BI 3 min

Å skape en kultur for innsikt

Det er systemene som gir oss data, men det er menneskene som gir oss innsikt. Derfor er det viktig å bygge en...

Endringer i økonomisjefens arbeidshverdag de siste 15 år

Digitalisering BI ESG ERP 2 min

Endringer i økonomisjefens arbeidshverdag de siste 15 år

CFO's må forholde seg til teknologisk utvikling og big data, globalisering, finansiell krise og regulering, samt...

 

Les flere innlegg om både BI og andre relevante temaer på Økonombloggen!

 


Hvorfor Exsitec?

 

 

 

 

 

 

 

web-ball-people

 

4000 kunder
i Norden

I over 20 år har Exsitec hjulpet bedrifter med å digitalisere sin virksomhet for å nå sine ambisjoner. Med kombinasjonen nordens største traineeprogram og markedets mest erfarne eksperter har vi sammen med våre kunder gjennomført et tusentalls vellykkede leveranseprosjekter.

web-ball-prize

 

Langsiktige
kunderelasjoner

Vi jobber med langsiktige kunderelasjoner ved å ta ansvar før, under og etter leveransen. Med en engasjert support, proaktiv forvaltning og kontinuerlig inspirasjon skaper vi verdi på både kort og lang sikt. Sammen leverer vi løsninger som utgjør en forskjell i kundens virksomhet.

web-ball-intagration - cog wheel

 

En fungerende helhet

Med å kombinere utvalgte system og tjenester til en fungerende helhet skaper vi forutsetninger for hver kunde til å nå sine ambisjoner. Med bærekraftige integrasjonsløsninger og skreddersydde systemtilpasninger med brukeren i fokus sørger vi for at systemene fungerer sammen

Vi tilbyr support på alle
BI løsninger vi leverer

Vår support er eksperter på hele vår systemportefølje.
Vi leverer også support på alle BI løsninger vi leverer.

Web ball - Mona Bokneberg

 

 

Hva lurer du på om Business Intelligence (BI)? Mona svarer gjerne på dine spørsmål!