Elin Risberg
Elin Risberg
Kontakt meg

Head of digital reach & performance

Vi støtter barn og unges mulighet til lek og idrett

Vi støtter barn og unges mulighet til lek og idrett

(Bildet er tatt av Robby, robby.no)

Vi i Exsitec ønsker å bidra til å skape et bedre samfunn, både med tiltak innen miljø og bærekraft, men også ved å støtte barn og unge i krevende situasjoner.

Ingen barn og unge skal behøve å bli stående ufrivillig igjen på sidelinjen. Idrett og aktivitet skal være for alle, men dette er dessverre ikke realiteten i Norge i dag.

Kristine Alcocer-Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen forteller at flere familier fikk økonomiske utfordringer gjennom pandemien. De som hadde dårlig råd fra før fikk enda dårligere råd, og de som tidligere fikk det akkurat til å gå rundt ikke klarer det lenger. Og på toppen av dette har det siste årets høye strømpriser, matpriser og økte renter gjort det enda vandeligere for enda fler.

 

Zuccarellostiftelsen

Primæroppgaven til Zuccarellostiftelsen er å bidra med økonomisk støtte til organisasjoner og enkeltindivider, slik at barn og unge kan drive med idrett og fysisk aktivitet. Stiftelsens målgrupper er barn og unge som står utenfor idrett grunnet økonomiske, sosiale, psykiske eller geografiske barrierer.  Felles for alle tildelinger er et mål om å begrense utenforskap, og konsekvenser av dette.  Midlene tildeles gjennom søknadsprosesser til stiftelsen. 
(kilde: https://zuccarellostiftelsen.no/utfordringer-vi-skal-lose/)


"Jeg er glad for å jobbe i en bedrift som bryr seg om samfunnet, og om barn og unge spesielt. Personlig brenner jeg ekstra mye for at vi skal bidra til Zuccarellostiftelsen sitt fantastiske arbeid. Der jeg vokste opp hadde vi mulighet til å velge blant alle idretter, og mitt valg ble håndball.Selv har jeg tvillinggutter på 10 år som startet med ishockey når de var 4. Jeg er glad for at jeg har muligheten til å la dem velge, og holde på med, den idretten de selv ønsker. Men jeg vet veldig godt at dette ikke er en realitet for alle. Å bidra til at flere barn og unge kan drive med fysisk aktivitet, idrett og å føle seg inkludert er ekstremt viktig, både for de unge det gjelder og for samfunnet generelt."

 - Elin Risberg i Exsitec

 

Rekordmange søknader

I forrige uke tok jeg igjen kontakt med Zuccarellostiftelsen for å høre hvordan det ligger an nå, et år senere. Jeg lurte på om antall søknader hadde gått ned, lå stabilt eller hadde økt ytterligere. Svaret var dessverre ikke veldig oppmuntrende.

I år har vi åpnet en tredje runde med søknader som var åpen fra 15. april til 15. mai med tildelinger til høstaktivitet. Det er derfor mange barn som i skrivende stund får tildelt stipend for å drive aktivitet til høsten. Vi hadde denne runden rekordmange søknader. Vi tror at de økte levekostnadene i aller høyeste grad påvirker fritidsaktivitetene til barna. Vi opplever at treningskontingenten er det første som ryker når budsjettet sprekker for familiene. De må prioritere å ha mat på bordet og betale renter på lånet. På oss virker det som at klubbene jobber på spreng for å holde avgiftene lave, samtidig kjemper de om de samme sponsorene og bruker tid og ressurser på søknader for tilskudd, kun for å ha et tilstrekkelig tilbud for barna, sier Julie Grime Engely i Zuccarellostiftelsen.


"Det viktigste for oss, og det som alltid har vært nummer én for Mats, er at barn skal kunne leke, være fysiske, oppleve samhold og glede sammen med andre barn. Og sånn skal det bare være, uansett om man har dårlig råd."

 - Kristine Alcocer-Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen.

 

Zucca Sommer Camp

Det er ikke bare pengestøtte til klubber og familier Zuccarellostiftelsen bidrar med. For tredje året på rad arrangerer de Zucca Sommer Camp, en ukes sommerleir med en målsetning om at det skal være minst like kult å delta på den som på andre betalte sommer camps. Det er en innholdsrik og aktiv camp hvor fokuset ligger på mestring gjennom lek, og vennskap gjennom inkludering.

Dette er en gratis sommerleir, slik at blant annet barn som ikke har råd til å delta på andre camper kan delta og få en herlig sommeropplevelse sammen med andre barn fra ulike steder. 60-70% av plassene går til barn i utfordrende situasjonen gjennom kanaler de jobber med. De resterende plassene legges åpent ut, slik at også andre barn fra andre steder eller annen sosial og økonomisk bakgrunn kan delta. Dette skaper en enda bedre, bredere og inkluderende arena for sommerleieren.

I år arrangerer Zuccarellostiftensen 3 uker med sommercamp, mot henholdsvis 2 uker i fjor og kun 1 uke året før. Jeg spurte hvorfor de har valgt å øke antall uker og hvordan de får det til, både økonomisk og med personal. Denne campen kommer jo på toppen av rekordmange søknader om økonomisk støtte til enkeltindivider, klubber og organisasjoner.

Med økte levekostnader ser vi enda større behov for gratis aktiviteter i feriene. Disse ukene med sommercamp treffer mange barn i målgruppen som kanskje ikke skal gjøre noe i sommerferien i år.

Vi er heldige å ha fått statlige midler fra Bufdir, samt tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB, Gjensidigestiftelsen, Anthonstiftelsen og en gave fra Horn-stiftelsen som skal sikre personstipend til deltakere etter campen for å starte på eller fortsette med jevnlig aktivitet til høsten. Vi har også f eks bedrifter som Taconic med på laget på finansieringen, og avtale med Salma og Peppes på lunsj til barna og ungdommene
,
sier Julie Grime Engely.

(fortsetter under bildet....)Zucca SommerCampI fjor var mine tvillinggutter, Tobias og Thomas, med på Zucca Sommer Camp på Hvalstrand.
Det var stor stas å få møte sitt store hockeyidol og ikke minst å kjøre bananbåt og leke med Mats en hel dag!

 

Vi støtter Zuccarellostiftelsen

Med rekordmange søknader som i år må en så liten organisasjon som oss dessverre si nei til mange av søknadene, sier Julie Grime Engely.

For å kunne hjelpe så mange barn og unge som mulig er Zuccarellostiftelsen avhengig av pengestøtte fra gode samarbeidspartnere, donasjoner fra privatpersoner, initiativ som «Match Mats» og «Kom på banen», samt veldedige arrangementer som Zuccarello Classic.

Å støtte Zuccarellostiftelsen sitt fantastiske arbeid er et naturlig og enkelt valg for oss.
15. juni deltar vi på Zuccarello Classic for 3. året på rad.
Zuccarello Classic er en veldedighetsgolfturnering hvor inntekten går til Zuccarellostiftelsen og deres arbeid for at ingen barn og unge skal bli stående igjen på sidelinjen. I fjor fikk de inn hele 875.900,- på Zuccarello Classic, som benyttes og fordeles til ulike tiltak for barn og unge. I år som tidligere år stiller vi med en egen Exsitec-flight og sponser et hull på turneringen. Sammen gir vi mulighet til de som ikke er like heldige som oss.
Zuccarello Classic 2022

 

Kaffepraten

I fjor inviterte jeg Kristine Alcocer-Lind, daglig leder i Zuccarellostiftelsen, til en kaffeprat om deres arbeid og viktigheten av bidrag fra næringslivet. Vi snakker om de store økonomiske utfordringene etter pandemien, hvordan de hjelper familier i en trang økonomisk situasjon, hvor Zuccarellostiftelsen henter sine midler og noen av de andre prosjektene de gjennomfører.
Kanskje du også blir inspirert til å støtte deres viktige arbeid for barn og unge i Norge?

 

Kontakt forfatteren
Elin Risberg
Elin Risberg

Head of digital reach & performance