Brumunddal Regnskap

Sky eller ikke sky? Jørn i Brumunddal Regnskap var ikke opptatt av sky-trenden da han han skulle velge hvordan økonomisystemet skulle driftes. Det var helt andre grunner til at han endte opp med Visma Accountancy Cloud.

Regnskapskontoret har i dag 230 kunder fordelt på 10 ansatte. Med en voksende kundegruppe, kan en spørre seg hvordan de klarer å levere tjenester av høy kvalitet til så mange kunder. Men svaret er egentlig enkelt; dyktige ansatte og gode verktøy. I tillegg er de gode på å se fremover og velge metoder som muliggjør effektiv jobbing med fokus på kvalitet

Det er mye som har skjedd i Brumunddal de siste årene. Innbyggertallet har vokst, næringslivet blomstret og det er store planer for videre vekst. Brumunddal Regnskap har i mange år vært med på endringene og opplever flere og flere kunder som skal hjelpes opp og frem.

Daglig leder Jørn Wiik viser frem de lyse og nærmest papirløse lokalene til Brumunddal Regnskap mens han forteller om hvordan tidene har endret seg:

«Det er andre tider i regnskapsbransjen nå enn før, vi har en stadig mer rådgivende rolle»

Målet vårt er å ivareta kundene våre og at bedriftene deres går i pluss. Som resultat skal Brumunddal fortsette å vokse og skape arbeidsplasser for stadig flere innflyttere. Her har vi både ansvar og muligheter.

Et fremtidsrettet byrå med nye behov

Sommeren 2019 sto Brumunddal ovenfor et valg. Avtalen på IT-drift av økonomisystemet deres nærmet seg utløpsdato, noe som betød at de hadde to muligheter. Enten kunne de fortsette som før, med økte priser og med en server som til tider hang seg opp, eller så kunne de tenke nytt.

Etter å ha undersøkt flere tilbydere som ikke nådde opp til deres forventninger, var de i fellesskap sikre på én ting: De ville fortsette med Visma Business Regnskapsbyrå som deres økonomisystem. Forskjellen fra tidligere var at de nå ønsket å finne en løsning som samlet kunne tilby kompetanse på drift og system i en pakke.

– Vi hadde en klar formening om at vi trengte Visma Business Regnskapsbyrå levert av en leverandør som kjenner bransjen godt og er spesielt god på drift av økonomisystem. 

«Drømmen vår var et system som bare fungerte - hele tiden»

Skravletimen til Exsitec avslørte løsningen. Her ble Jørn oppmerksom på den nye skyløsningen til Visma som var under utvikling, nemlig Visma Accountancy Cloud. Den inneholdt nettopp det de jaktet på: Programlisenser og it-drift i én og samme pakke.

 

Et svært kort kapittel om flytting og innkjøring

Regnskapsbyrået hadde tidligere erfart at flytting av systemer kunne by på problemer og forsinkelser. Derfor var Jørn overrasket da de etter et døgn med flytting av data kunne jobbe som før.

– Jeg satt egentlig og ventet på en beskjed om at ting ikke gikk som planlagt og prosjektet ville bli forsinket. Den beskjeden kom aldri og før vi visste ordet av det var vi tilbake på kontoret og jobbet som før.

Da alt var klart, ønsket Jørn å få alle de ti ansatte raskt i gang med det nye systemet. Dette ble ingen stor jobb ettersom brukeropplevelsen var den samme som den de var vant med i Visma Business.

 

Flere fordeler med skyen enn de trodde

Brumunddal Regnskap opplever i dag et Visma Business Regnskapsbyrå der nedetiden er redusert og om det en sjelden gang skulle være behov for hjelp, opplever de rask responstid. I tillegg er alt av dyre og tidkrevende oppgraderinger helt borte.

Selv om skyen aldri var noe mål i seg selv for byrået, var det flere fordeler som viste seg etter hvert:

«Vi drar nytte av de mange tilleggsproduktene til en fast pris per måned. Dyre oppgraderinger er historie, for dette er nå inkludert i prisen»

I tillegg kan vi bruke systemet hvor som helst, når som helst, så det gjør jo at vi kan jobbe mer fleksibelt.

Pakken har også gjort kundeløsninger mer tilgjengelige, slik at byrået enklere kan hjelpe kunder å forenkle hverdagen sin. Etableringskostnaden for disse er også inkludert i prisen.

Til slutt ser Jørn ut på by-elven Brumunddal som renner med jevn fart utenfor vinduet hans. Han smiler lurt og sier:

– Nå om dagen jobber vil litt sånn som den elven der. Arbeidsmengden flyter liksom jevnere. Før besto året av ekstremt travle perioder og andre tregere perioder. Nå kan vi tilrettelegge tiden bedre, og jeg har mer tid til å utvikle Brumunddal Regnskapsbyrå!

 
https://www.exsitec.se/hubfs/Norge/Profilbilder%20webp%20Norge/Web%20ball%20bilder%20og%20personer%202023%20-%20NO/Web%20ball%20-%20Per%20Flekstad.webp

Per Flekstad

Salgsrådgiver Regnskapbyrå

Spør meg om løsningen!