Exsitec Norge
Exsitec Norge
Kontakt meg

Eksperter på forretningssystem og digitalisering

Hva skal jeg velge, Business NXT eller Visma.net ERP?

Hva skal jeg velge, Business NXT eller Visma.net ERP?

I et tidligere blogginnlegg på økonombloggen, gikk vi igjennom tre fordeler med et ERP-system i skyen. I dagens økonomblogginnlegg ønsker vi derfor å gi et kort overblikk over de to skybaserte ERP-systemene Business NXT og Visma.net ERP, før vi tar for oss noen punkter det er viktig å ta hensyn til ved valg av en skybasert ERP-løsning.

God lesning!

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

Hva er Visma.net ERP?

Visma.net ERP er et komplett økonomi- og logistikksystem i skyen. Systemet er modulbasert, noe som gjør det til et skalerbart system, som passer godt til en bedrift i vekst. Det er fire hovedmoduler i Visma.net ERP: (1) Økonomi & Regnskap, (2) Prosjekt, (3) Lønn & HR og (4) Logistikk.

Med et ERP-system bygget opp av ulike moduler, kan du velge de modulene som din bedrift faktisk trenger, uten å betale for unødvendige funksjonaliteter. Hvis din bedrift eksempelvis bare trenger en løsning for økonomi & regnskap og logistikk, så er det en mulighet. Samtidig hvis det viser seg senere at det hadde vært fint med en løsning for Lønn & HR, kan det kjapt legges til direkte i skyen.

Hva er Business NXT?

Business NXT er, i likhet med Visma.net, et 100% skybasert ERP-system. Visma's nye storsatsning er basert på sin lokalt installerte forgjenger, flaggskipet Visma Business. Business NXT egner seg best for mellomstore til store bedrifter som trenger høy ytelse, åpent API og integrasjoner i skyen.

 

Abonnere på Økonombloggen

 

Hvilket passer best for deg og din bedrift?

I et tidligere økonomblogg-innlegg, skrev vi om 3 fordeler med et ERP-system i skyen, hvor vi gikk igjennom noen generelle fordeler ved å velge et skybasert ERP-system. Når det kommer til valget mellom de ulike ERP-systemene er det ikke noe rett eller galt svar. Det er også flere likhetstrekk mellom de skybaserte løsningene, Visma.net ERP og Business NXT. La oss derfor gå igjennom de viktigste punktene som det kan være nyttig å ta hensyn til når du skal velge det systemet som passer best for din bedrift.


  • Behov og størrelse: Hva er behovet til din bedrift? Spørsmål om hvilke funksjonaliteter som er viktige for dere, størrelsen på bedriften og fremtidsplanene deres er alle viktige spørsmål å stille seg selv knyttet til deres behov. Visma.net ERP passer godt for bedrifter som ønsker å standardisere seg innenfor finans og logistikk, samtidig som de holder spesialløsninger utenfor. Business NXT passer til større bedrifter med høyt transaksjonsvolum og med høye krav til ytelse og kraft. Business NXT koster også til gjengjeld mer. 
  • Visma Business: Hvis din bedrift har Visma Business og har gode erfaringer med det lokalt installerte ERP-systemet, vil et bytte til Business NXT være et godt alternativ når du vil opp i skyen. Det er et godt opplegg for migrering av data mellom systemene, og grensesnittet i Business NXT har veldig mange likheter med sin lokalt installerte forgjenger. Hvis du er interessert i å vite mer om å bytte fra Visma Business til Business NXT, kan du lese mer om det på økonombloggen om "hvorfor bytte til Business NXT?".

Ønsker du å se flere forskjeller mellom
Visma.net ERP og Business NXT?

Vi har satt opp en sammenligning av de 2 systemene på siden NextStep ERP.

 

I bunn og grunn kan vi ikke gi deg et klart svar på hva du bør velge, men med riktig samarbeidspartner kan man komme fram til den løsningen som passer best for din bedrift.

 

Abonnere på Økonombloggen

Kontakt forfatteren
Exsitec Norge
Exsitec Norge

Eksperter på forretningssystem og digitalisering