1

Wave Image

Innhold

  Publisert: 22.02.23 | Integrasjon Automatisering ERP

  3 fordeler med et skybasert ERP-system

  Innhold

   Det å bytte ERP-system er ikke en enkel avgjørelse å ta, men det kan være helt avgjørende for effektiv virksomhetsstyring. Mange virksomheter sitter fortsatt med sin lokalt installerte løsning og har kanskje vurdert å bytte til et skybasert system. Det store spørsmålet mange stiller seg er derfor "Hva vil det egentlig si med et skybasert ERP-system?" og "hvilke fordeler gir det meg som jeg ikke har i dag?"

   I dagens økonomblogginnlegg ønsker vi derfor å se på noen fordeler med en skybasert løsning så du kan ta et godt og gjennomtenkt valg.

   God lesning!

   Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
   Hør den på Spotify!


   Hvorfor velge en skybasert løsning?

   Det er flere fordeler knyttet til et skybasert ERP-system for å drive en effektiv og lønnsom bedrift, men det er ikke nødvendigvis alle som er like åpenbare. La oss se litt nærmere på noen punkter knyttet til skybasert ERP-system og hvordan din virksomhet kan bruke ERP i skyen til å effektivisere driften og bli enda mer konkurransedyktig. 

    

   1. Data i sanntid

   Med et skybasert ERP-system får du tilgang til data til enhver tid, i sanntid. Du får dermed tilgang til oppdaterte tall via mobilen, nettbrettet eller nettleseren din, uansett hvor du befinner deg. Dette er ikke nødvendigvis en fordel i seg selv, for dataene er de samme som før, men det gir deg en mulighet til å følge med og gjøre endringer når behovet oppstår. 

   For å kunne utnytte denne fordelen kan du ikke utelukkende se på et ERP-system som et driftsverktøy, men også et informasjonsverktøy som gir nyttig innsikt inn i din virksomhet. Ved å bruke sanntidsdataen identifiserer du risiko og finner nye muligheter for effektiv virksomhetsstyring. På denne måten gjør du din bedrift mer konkurransedyktig og dermed øker lønnsomheten.

    

   Abonnere på Økonombloggen

    

   2. Alltid oppdatert

   Med et lokalt installert system står du ansvarlig for å holde systemet oppdatert selv. Dette resulterer dessverre ofte til at mange sitter med utdaterte systemer. Et skybasert ERP-system driftes av leverandøren og er dermed oppdatert til en hver tid. På denne måten har du alltid den nyeste versjonen av systemet og det vil alltid være oppdatert i henhold til statlige krav og reguleringer.

   En annen viktig fordel med et kontinuerlig oppdatert system er den økte sikkerheten som følger med. Ofte står bedriften selv for sikkerheten, og med utdaterte systemer kan det oppstå svakheter og sårbarheter som uønskede kan utnytte. Fordi skyløsningen driftes av leverandøren vil det, med jevnlige oppdateringer og leverandørens fokus på sikkerhet, redusere muligheten for svakheter og sårbarheter, samt fikse problemer når de oppstår.

    

   3. Forutsigbarhet

   Som nevnt i forrige punktet drifter man gjerne løsningen selv når det er et lokalt installert system. Mange har nok opplevd dyre driftskostnader og tidkrevende prosesser ved oppgraderinger for å holde systemet oppdatert til en hver tid eller når eventuelle problemer og feil oppstår. Med et skybasert system betaler du kun en månedlig abonnementsavgift som er basert på forbruk i løsningen. Dette betyr at du aldri betaler mer enn hva din bedrift faktisk bruker av løsningen og du kan raskt skalere opp om du får inn flere ansatte eller ned hvis noen slutter. 

   Et skybasert ERP-system leveres som en komplett løsning hvor blant annet programvaren, feilretting, drift, videreutvikling og sikkerhet er inkludert i en pakke til en fast pris. Dette gir en forutsigbarhet og trygghet som din bedrift kanskje ikke har hatt tidligere med lokalt installerte systemer. Det er også mindre risiko for nedetid ved oppgraderinger som gjør at dere kan fortsette å jobbe som vanlig når oppgraderinger gjennomføres. Dette gir deg muligheten til å fokusere på andre viktige områder ved deres drift. 

    

   Mer enn bare et driftsverktøy

   Kort oppsummert kan vi si at skybaserte ERP-systemer gir din bedrift en mulighet til å øke effektiviteten og være mer konkurransedyktig. Grunnen til at mulighet er uthevet er fordi det også krever arbeid og vilje fra bedriftens side. Et skybasert ERP-system kan være mye mer enn bare et driftsverktøy. Det kan også være et uvurderlig informasjonsverktøy hvis du aktivt bruker sanntidsdataen til å gjøre justeringer og endringer når situasjonen krever det.

   Når det er sagt er det også fordeler som kommer av seg selv med en skybasert løsning. Du får økt sikkerhet og forutsigbarhet ved å ha et oppdatert system i skyen, -driftet av leverandøren. Det er både kostnads- og tidsbesparende, og gir din bedrift muligheten til å fokusere på andre viktige oppgaver. Planlegger din bedrift for vekst er et skybasert ERP-system et godt valg!

   Er du interessert i å lære mer om de ulike ERP-systemene vi tilbyr kan du lese mer om våre løsninger her →

   Du kan også lese mer om de skybaserte ERP-systemene på produktsidene Business NXT og Visma net.

    

   Abonnere på Økonombloggen

   Relatert innhold

   NextStep ERP - NO

   Under 1 min

   NextStep ERP - NO

   Forny til sky med NextStep ERP. Har du et jordbasert ERP-system og et mål om å være konkurransekraftig i fremtiden? Da...

   Business NXT vs. Visma Net

   Visma net Business NXT ERP 5 min

   Business NXT vs. Visma Net

   Vi forklarer hva som er likhetene og ikke minst forskjellene mellom de to skyløsningene Visma net og Business NXT....

   Guide - Bytte ERP system

   Under 1 min

   Guide - Bytte ERP system

   Skal du bytte ERP system? På denne siden finner informasjon, tips og tre on-demand webinar det er smart for deg som...

   Toggle Icon Author Avatar

   Kontakt
   skribenten

   Close

   Kontakt Exsitec Norge