Exsitec Norge
Exsitec Norge
Kontakt meg

Eksperter på forretningssystem og digitalisering

Hvorfor bytte til Business NXT?

Hvorfor bytte til Business NXT?
Mange har sikkert fått med seg Visma sin nye satsning, Business NXT, som startet sin pilotperiode i 2022. Visma har planer om å lansere denne skybaserte løsningen i 2023, noe som gjør at vi i dette blogginnlegget ser på forskjellen mellom Business NXT og Visma Business. Vi tar også for oss noen av fordelene med bytte til Business NXT så din bedrift kan ta det valget som passer best for deres virksomhet.
God lesning!

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

Visma Business og Business NXT
- Hva er forskjellen?

Visma Business er en av de mest brukte ERP-systemene i Norge, med en velkjent og utprøvd datamodell, logikk og prosesser. Business NXT er derfor bygd på det samme fundamentet som Visma Business, for å gi en så smidig overgang som mulig til en modell som fungerer. Dette vil i korte trekk si at hvis din bedrift allerede har Visma Business implementert, vil all data kunne overføres til Business NXT. Det betyr at det ikke vil være noen konvertering av data, −all historikk og struktur blir overført til skyen.

Fordi Business NXT er bygd på det samme fundamentet som Visma Business er det også mange likhetstrekk ved oppsettet av dataene og snarveier som du er vant med fra tidligere. På denne måten vil overgangen være lett og mindre tidkrevende fordi du allerede kjenner til oppsettet og datamodellen.

Men hvis det er så mange likheter, hvorfor vil et bytte være ønskelig og hva er egentlig forskjellen? La oss ta for oss 4 fordeler med Business NXT.

 

Abonnere på Økonombloggen

 

4 fordeler med Business NXT

Den største forskjellen er at Business NXT er en skybasert løsning og med det kommer visse fordeler:

1. Ekte skyløsning 

Business NXT er en ekte skyløsning som betyr at alle fordelene knyttet til skyløsninger naturligvis følger med. Visma vil blant annet drifte systemet, gjøre oppgraderinger og oppdatere systemet regelmessig for bedriften din. Dette vil være med på å øke sikkerheten, noe som har blitt en svært viktig tematikk de siste årene med økt cyber-kriminalitet. 

2. Fleksibel og raskt skalerbar løsning

Fordi Business NXT er i skyen kan det raskt skaleres når behovet oppstår. Designmodellen følger også med videre fra Business som vil si at det er mulig å skreddersy løsningen for din bedrifts behov. Dette gjør at Business NXT også er fleksibelt.

Mange har lurt på om et skybasert ERP-system vil ha den samme kraften som et "offline" system.  Business NXT er like kraftig som sin forgjenger og kan behandle store mengder data. 

3. Integrasjoner

Selv om integrasjonene du har i Visma Business må lages på nytt i Business NXT, vil den skybaserte løsningen ha et åpent API som gjør det mulig for flere, raskere og mer effektive implementeringer av tredjeparts integrasjoner. Mange av tredjepartene har allerede kommet langt med sine integrasjoner opp mot Business NXT, som blant andre Compello og BXSoftware. Det vil komme enda flere og bedre integrasjoner nærmere lansering.

4. Automatisering og Artificial Intelligence (AI) 

Det har vært mye snakk om AI den siste tiden og Business NXT er heller ikke noe unntak. Business NXT bruker AI til å eksempelvis komme med forslag til hvordan ting kan utføres og forbedres basert på historisk data fra databasen. Det kommer også nye og spennende ting fremover som vil kunne gjøre arbeidet mer effektivt.

 

Business NXT - Neste generasjons ERP-system 

Kort oppsummert får du det beste av to verdener med Business NXT; de fleksible og kraftfulle mulighetene fra flaggskipet Visma Business og den moderne og fremtidsrettede teknologien i skyen. 

Hvis du ønsker å lære mer om Business NXT er det verdt å se webinaropptaket om Business NXT, der Christian og Ketil forteller om mulighetene du får med løsningen og tar en liten omvisning inne i pilotversjonen. De går blant annet igjennom det overordnede ved systemet, eksempel på bruk av automatisering, AI og bilagsregistrering.

Du kan også bestille en workshop for å finne ut om dere er klar for å flytte deres Visma Business til skyen. Les mer om Business NXT workshopen her.

Du kan også lese mer om produktet Business NXT her ->

 

Abonnere på Økonombloggen

Kontakt forfatteren
Exsitec Norge
Exsitec Norge

Eksperter på forretningssystem og digitalisering