Andreas Thoeneie
Andreas Thoeneie
Kontakt meg

Hvorfor bytte til Visma Business NXT?

Hvorfor bytte til Visma Business NXT?
Mange har sikkert fått med seg Visma sin nye satsning, Visma Business NXT, som startet sin pilotperiode i 2022. Visma har planer om å lansere denne skybaserte løsningen i 2023, noe som gjør at vi i dette blogginnlegget ser på forskjellen mellom Visma Business NXT og Visma Business. Vi tar også for oss noen av fordelene med bytte til Visma Business NXT så din bedrift kan ta det valget som passer best for deres virksomhet.
God lesning!


Visma Business og Visma Business NXT - Hva er forskjellen?

Visma Business er en av de mest brukte ERP-systemene i Norge, med en velkjent og utprøvd datamodell, logikk og prosesser. Visma Business NXT er derfor bygd på det samme fundamentet som Visma Business, for å gi en så smidig overgang som mulig til en modell som fungerer. Dette vil i korte trekk si at hvis din bedrift allerede har Visma Business implementert, vil all data kunne overføres til Visma Business NXT. Det betyr at det ikke vil være noen konvertering av data, −all historikk og struktur blir overført til skyen.

Fordi Visma Business NXT er bygd på det samme fundamentet som Visma Business er det også mange likhetstrekk ved oppsettet av dataene og snarveier som du er vant med fra tidligere. På denne måten vil overgangen være lett og mindre tidkrevende fordi du allerede kjenner til oppsettet og datamodellen.

Men hvis det er så mange likheter, hvorfor vil et bytte være ønskelig og hva er egentlig forskjellen? La oss ta for oss 4 fordeler med Visma Business NXT.

 

Abonnere på Økonombloggen

 

4 fordeler med Visma Business NXT

Den største forskjellen er at Visma Business NXT er en skybasert løsning og med det kommer visse fordeler:

1. Ekte skyløsning 

Visma Business NXT er en ekte skyløsning som betyr at alle fordelene knyttet til skyløsninger naturligvis følger med. Visma vil blant annet drifte systemet, gjøre oppgraderinger og oppdatere systemet regelmessig for bedriften din. Dette vil være med på å øke sikkerheten, noe som har blitt en svært viktig tematikk de siste årene med økt cyber-kriminalitet. 

2. Fleksibel og raskt skalerbar løsning

Fordi Visma Business NXT er i skyen kan det raskt skaleres når behovet oppstår. Designmodellen følger også med videre fra Visma Business som vil si at det er mulig å skreddersy løsningen for din bedrifts behov. Dette gjør at Visma Business NXT også er fleksibelt.

Mange har lurt på om et skybasert ERP-system vil ha den samme kraften som et "offline" system.  Visma Business NXT er like kraftig som sin forgjenger og kan behandle store mengder data. 

3. Integrasjoner

Selv om integrasjonene du har i Visma Business må lages på nytt i Visma Business NXT, vil den skybaserte løsningen ha et åpent API som gjør det mulig for flere, raskere og mer effektive implementeringer av tredjeparts integrasjoner. Mange av tredjepartene har allerede kommet langt med sine integrasjoner opp mot Visma Business NXT, som blant andre Compello og BXSoftware. Det vil komme enda flere og bedre integrasjoner nærmere lansering.

4. Automatisering og Artificial Intelligence (AI) 

Det har vært mye snakk om AI den siste tiden og Visma Business NXT er heller ikke noe unntak. Visma Business NXT bruker AI til å eksempelvis komme med forslag til hvordan ting kan utføres og forbedres basert på historisk data fra databasen. Det kommer også nye og spennende ting fremover som vil kunne gjøre arbeidet mer effektivt.

 

Visma Business NXT - Neste generasjons ERP-system 

Kort oppsummert får du det beste av to verdener med Visma Business NXT; de fleksible og kraftfulle mulighetene fra flaggskipet Visma Business og den moderne og fremtidsrettede teknologien i skyen. 

Hvis du ønsker å lære mer om Visma Business NXT er det verdt å se webinaropptaket om Visma Business NXT, der Christian og Ketil forteller om mulighetene du får med løsningen og tar en liten omvisning inne i pilotversjonen. De går blant annet igjennom det overordnede ved systemet, eksempel på bruk av automatisering, AI og bilagsregistrering.

Du kan også bestille en workshop for å finne ut om dere er klar for å flytte deres Visma Business til skyen. Les mer om Visma Business NXT workshopen her.

Du kan også lese mer om produktet Visma Business NXT her ->

 

Abonnere på Økonombloggen

Kontakt forfatteren
Andreas Thoeneie
Andreas Thoeneie