Eric Scott Pascual
Eric Scott Pascual
Kontakt meg

Salgsrådgiver ERP

4 grunner til å bytte til Visma.net - et skybasert ERP system

4 grunner til å bytte til Visma.net - et skybasert ERP system


– Det er klart at jeg angrer, sa Therese Johaug til TV2. Gjennom store deler av 30-kilometeren hadde hun ledet suverent over resten av feltet. Så valgte svenske Frida Karlsson å stoppe for å bytte ski. Johaug fortsatte på skiene hun startet med.

På den snaue mila som gjensto, tok Karlsson igjen det 53 sekunder lange forspranget, seilte fra Johaug på oppløpet og krysset målstreken som vinner. 

Ved å stå over skibyttet hadde Johaug spart sekunder – og tapt minuttet. 


4 TEGN PÅ AT TIDEN ER INNE FOR SKYBASERT ERP

Ingen jobber under perfekte forhold, men når flere aspekter av driften din går tungt, må du jobbe unødig hardt for å holde deg relevant. 

La oss se på noen vanlige indikasjoner på at det er på tide med en modernisering. 
Her er noen klare tegn på at du kan tjene på å ta steget inn i fremtiden. 

 

LØSNINGENE SNAKKER IKKE SAMMEN

I ERP-verdenen er gammel vane ofte utdatert vane.

Mange vet ikke at de jobber ineffektivt. Vi ser ofte virksomheter som tålmodig sysler med applikasjoner som ikke samvirker og oppfatter det som normalen. Og det er jo ikke så rart; har du jobbet i årevis et sted, bruker du gjerne den metoden du lærte da du var ny i jobben. Det ga helt sikkert mening den gangen, men husk at konteksten endrer seg. 

Laster du fortsatt opp bankfiler fordi du «alltid har gjort det sånn»? Dobbelregistrerer dere data fordi dere mangler oversikt på tvers av roller? 

Da skal du vite at dagens ERP-løsninger gir deg integrasjoner. Applikasjoner som snakker sammen: Det er den nye normalen. 

 

NÅR DEN TEKNISKE GJELDEN BLIR MERKBAR

Er du typen som alltid trykker «Senere» når operativsystemet ditt spør deg om du ønsker å oppdatere? 

Samtidig oppfører teknisk gjeld seg som all annen gjeld: Jo lenger den får stå urørt, desto vanskeligere blir den å nedbetale. 

Du betaler renter i form av merkostnaden det da blir å oppgradere, men også for mangel på fleksibilitet og generelt mer tidkrevende prosesser. 

Det passer ikke alltid å installere noe nytt, og du kan ha gode grunner til å holde deg til en bestemt versjon av en programvare. For eksempel for å ivareta kompatibilitet med andre applikasjoner. Samtidig oppfører teknisk gjeld seg som all annen gjeld: Jo lenger den får stå urørt, desto vanskeligere blir den å nedbetale. 

Alt for mange kunder tar seg ikke tid til å oppgradere, eller implementere ny funksjonalitet, kanskje fordi de ser på kostnadene av oppgraderingen isolert sett? – Da får de en teknisk gjeld som egentlig blir mye dyrere. 

Eric Scott Pascual, salgssjef for Visma.net ERP i Exsitec, er enig.

 – Du betaler renter i form av merkostnaden det da blir å oppgradere, men også for mangel på fleksibilitet og generelt mer tidkrevende prosesser. 

Derfor: Hvis du vet at dere har utsatt oppgraderinger en god stund, er det sannsynligvis på høy tid å bytte. Ellers går dere glipp av de mange fordelene som følger med et skybasert ERP. 

 

NÅR MANUELLE ARBEIDSPROSESSER BLIR FLASKEHALSER

– Jeg hadde en kunde som kom tilbake fra tre uker ferie: Første arbeidsdag brukte hun kun på å ajourføre banken. Det vil si at i løpet av de tre ukene hun var på ferie fikk ikke kollegaene purret på kunden som ikke betalte – de visste jo ikke hva status var. Det koster mye penger, altså, forteller Eric. 

Dette er bare ett av mange eksempler på flaskehalser som kunne vært unngått med automatisering. Det er som regel ikke viljen det står på; systemet ditt gir deg kanskje ikke anledning til å automatisere de manuelle prosessene som ikke lenger er nødvendige. Her er det viktig å være bevisst på hvilke muligheter som finnes i dag. 

– Dette er viktig, for mange tenker kanskje at «det går greit å gjøre dette manuelt, og da fortsetter vi bare sånn», sier Eric. 

Er hverdagen deres preget av manuelle prosesser? Hvis dere ikke er integrert verken mot bank eller myndigheter er det sannsynligvis på tide å ta grep.  

 

 

Har dere et moderne økonomisystem?

Svar på åtte spørsmål og få svar på hvor moderne ditt ERP system er!

Ta testen her


SITTER DERE FAST I SPESIALTILPASNINGER?

Dette har ikke bare med skybasert ERP å gjøre, men vi tar den med likevel. Vi ser ofte at bedrifter har skrudd litt her og skrudd litt der, og til slutt har de en unik løsning det ikke er mulig å oppgradere. 

De siste årene har trenden heller vært å satse på standardisering. Det er lurt, fordi det sikrer deg et system som enkelt kan henge med i tiden. Dessuten – om du velger et skybasert ERP, som Visma.net, vil løsningene dine alltid være oppdatert, uten at du trenger å foreta deg noe. 

 

Vi håper disse fire punktene har inspirert deg til å tenke nytt om deres virksomhet. Det er ikke sikkert dere kjenner dere igjen i alt, men det kan være mye å hente i hver enkelt kategori. Hvis du mistenker at systemet deres er ineffektivt, så ikke nøl med å ta kontakt for en prat. Vi har erfaring med alle bransjer og kan raskt vurdere hva dere bør prioritere. 


 

Kontakt forfatteren
Eric Scott Pascual
Eric Scott Pascual

Salgsrådgiver ERP