Exsitec Norge
Exsitec Norge
Kontakt meg

Eksperter på forretningssystem og digitalisering

Hva er forskjellen på Severa og VPM?

Hva er forskjellen på Severa og VPM?

Norske navn, engelske navn, navn med bokstaver og tall, forkortelser og enstavelses buzz-navn.

I myriaden av prosjektstyringsverktøy som finnes på markedet er det lett å gå seg vill. Vi skal prøve å besvare det ofte stilte spørsmålet «Hva er forskjellen på Severa og VPM?»

Det korte svaret er at Severa og VPM er det samme.

 

Severa -> Visma Severa

Severa ble grunnlangt i Finland i 2004 som en programvareløsning med funksjonalitet for kunde- og prosjekthåndtering, timeføring, fakturering og rapportering. De slo seg raskt opp som en stor aktør i det finske markedet, særlig innenfor service- og tjenestehandel.

Severa kom etter hvert i Vismas søkelys og i 2010 kjøpte Visma det finske selskapet – og programmet byttet navn til Visma Severa.

 

Visma Severa -> Visma.net Project Management

I 2019 byttet programmet navn igjen – denne gangen til Visma.net Project Management som en del av Visma sin satsing på skybaserte løsninger.

Programmet fikk nytt brukergrensesnitt, bedre lagringskapasitet og raskere responstid.

Visma.net Project Management er dog en munnfull når du sier det titt og ofte, derfor har vi lagt vår elsk på akronymet VPM.

Våre svenske kollegaer i Exsitec AB bruker forkortelsen Visma.net PM.

Vi prøver så godt vi kan å være konsekvente med navnebruken, men det hender at vi glipper i vår iver etter å fortelle om programmet til nye-, gamle- og potensielle kunder. -Og kolleger. -Og andre bransjefolk.


Som kjent; kjært barn har mange navn. Og selv om Visma.net Project Management har overtatt for Visma Severa i offisielle kanaler, sitter fortsatt det finske navnet igjen hos mange garvede brukere, mens de som er nye i systemet ofte bruker VPM.

Så, uansett om du hører Severa eller VPM så kan du være sikker på at det er snakk om det samme skybaserte prosjekthåndteringssystemet, Visma.net Project Management.

 

Les mer om Visma.net Project Management

 

Ta kontakt, så forteller vi mer!

Kontakt forfatteren
Exsitec Norge
Exsitec Norge

Eksperter på forretningssystem og digitalisering