Ett av nordens fremste
traineeprogram innen tech


Exsitecs Traineeprogram pågår i seks måneder og er ett av Norges morsomste og største traineeprogram
innen tech. En unik sjanse til å kickstarte din karriere i IT-bransjen.

 

 

 

 

 

 

 

Vi våger å prøve

Våge å prøve er vår ledestjerne i vårt daglige arbeid. For oss er det viktig å ha en kultur der du som medarbeider føler at vi tror på deg. Vi vil at du skal være oppmerksom når du ser nye muligheter for deg og Exsitec. Vi tar derfor på oss ansvaret for å legge tilrette forutsetningene for at du våger å prøve.

Å våge å prøve er også grunnlaget for vår suksess. Ved å være nysgjerrige og modige, prøve nye ideer og metoder, kan vi skape innovative løsninger som gjør en reell forskjell for våre kunder. Vårt verdiord fremtidsrettet er nært knyttet til det å våge, og betyr at vi er åpne for endring og alltid klare til å ta fatt på nye utfordringer.

Vi blir bedre sammen

Uansett om det er med kollegaer, kunder eller samarbeidspartnere, er vi på vårt beste når vi jobber sammen og hjelper hverandre med å nå våre mål. Hos oss er det viktig å føle glede på jobben og vi tror at det skapes ved å støtte og oppmuntre hverandre. Vi er et fellesskap som alltid streber etter å forbedre oss sammen og som skaper en kultur vi kan være stolte av. Hvis du ønsker å jobbe i et miljø der ditt bidrag teller og hvor du kan være en del av et fellesskap som streber etter å gjøre en forskjell, har du kommet til rett sted.

Vi gjør en forskjell

Hos Exsitec utgjør vi en forskjell ved å påvirke hvor vi opererer, og vi ønsker å gjøre en forskjell som IT-selskap i IT-bransjen. Vår forretningsmessighet og vårt ansvar strekker seg derfor utover vår egen drift. Vi støtter og samarbeider med bedrifter og organisasjoner som jobber for å skape en bedre bransje for alle, ikke minst for å skape en likeverdig bransje. Vi er stolte av å ha 42 % kvinnelige ansatte, men vi har fortsatt en lang vei å gå.

Det første skrittet mot å løse et problem er å utdanne. Derfor tar vi på oss ansvaret for å utdanne oss selv og de rundt oss om utfordringene IT-bransjen står overfor. Vi bestreber oss på å tilby våre ansatte muligheter for videreutdanning og kompetanseheving, både i og utenfor bedriften, for å sikre at de har nødvendig kompetanse.

Vi er ukompliserte

Vårt verdiord enkelhet gjennomsyrer alt vi gjør, det er en viktig nøkkel til vellykkede IT-prosjekter. Vi lager IT-løsninger som er tilgjengelige for mange og som bidrar til å gjøre hverdagen enklere for våre kunder.

Enkelhet handler også om hvordan vi er som mennesker, overfor hverandre og overfor kundene våre. Vi er prestisjeløse og ukompliserte, både i vår kommunikasjon og våre handlinger.

Vi elsker digitale løsninger

Hos Exsitec forstår vi kraften i IT for å skape forandring og oppnå mål, både for oss selv og våre kunder. Vi vikelig elsker IT, og det er interessen og nysgjerrigheten som driver oss til å utvikle innovative digitale løsninger og metoder som gjør en forskjell.

 Retninger


Selger

Exsitecs traineeprogram gir deg ferdighetene til å bli en fremgangsrik selger. I løpet av programmets seks måneder blandes teori og praksis, der du sammen med andre traineer får ta del i Exsitecs sterke fellesskap. Programmet preges av en rekke ulike aktiviteter som opplæringer, mentorskap og kundeprosjekt.

 • Opplæring innen alt vi kan tilby og vår virksomhet. Deretter går vi dypere for å utvikle din kunnskap innen organisasjonen.
 • Mentorskap i løpet av programmet hvor du får utvikle deg tidlig og teste ferdighetene dine ved å følge din salgscoach i hverdagen.
 • Kundeprosjekter hvor du sammen med din mentor deltar i flere spennende prosjekter i salgsprosessen og gir deg de rette forutsetningene for å styre dine egne.

  I tillegg til veiledning og opplæring får du også et fantastisk fellesskap med resten av traineegruppen hvor du raskt bygger opp et kontaktnett i hele Exsitec med mulighet til å møte kollegaer og traineer fra hele Norden.

  Du vil lære hvordan du påviser forretningsfordeler, hvordan du driver og utvikler kunderelasjoner og hvordan du effektivt håndterer kundenes forventninger. Du lærer å identifisere langsiktige og lønnsomme samarbeid og forretningsmuligheter og deretter gjennomføre dine egne salgsprosesser fra A til Å.
  Etter programmet vil du gradvis ta et større ansvar for salgsprosessen, fra behandling av nye så vel som eksisterende kunder, til tilbudshåndtering og avslutning.


IT-konsulent

Traineeprogrammet gir deg ferdighetene til å bli en suksessfull IT-konsulent. I seks måneder blandes teori med praksis på våre fire områder. Du får et solid fundament på alle områder, samt mulighet til å dykke dypt og spesialisere deg i området som interesserer deg.

 • Innsikt – her hjelper du våre kunder med å få bedre innsikt i virksomheten sin ved å visualisere data gjennom systemer som OneStop Reporting, PowerBI og Uniifire Insight.
 • ERP – her jobber du med å forbedre våre kunders kjerneprosesser ved å introdusere markedsledende forretningssystemer fra Visma og Medius.
 • HRM - her jobber du med HR og lønssystemer som Payroll, Dottie og 4human HRM, slik at våre kunder jobber godt med sine ansatte og sikrer at alle får lønn på en effektiv måte.
 • CRM – her hjelper du våre kunder med implementering, utvikling og strategi innen CRM, alt fra marketing, salgsprosesser, kunderelasjoner og behandling av service og supporthenvendelser.

  Programmet gir deg opplæring og forståelse for de mange fasene i implementeringen av moderne IT-løsninger, alt fra kravhåndtering, design, konfigurasjon, tilpasninger og integrasjon til opprlæring, support og drift. Du får teste ferdighetene dine tidlig ved å følge din mentor i hans eller hennes hverdag og delta i spennende kundeprosjekter.

  I løpet av traineeprogrammet deltar du i prosjekter med ulike kolleger hvor du raskt bygger opp et kontaktnett i hele Exsitec. I tillegg til kundeprosjekter, veiledning og opplæring, får du også et fantastisk fellesskap med resten av traineegruppen og får muligheten til å møte kollegaer og traineer fra hele Norden.

Traineeprogrammet

Vårt traineeprogram er nøye utformet for å gi deltakerne en fantastisk start og utvikling innen organisasjonen. Programmet er inndelt i tre hovedblokker, hvor hver blokk har sitt fokusområde.

Blokk 1

I den første blokken setter vi rammene for hele programmet. Denne blokken er dedikert til å bli kjent med både bedriften og hverandre.

 • Vi introduserer deltakerne for alt vi kan levere og inviterer foredragsholdere som fremhever bedriftens kultur, verdigrunnlag og markedsposisjon.
 • Vi går gjennom grunnleggende prosjektledelse og trekker frem praktiske eksempler på arbeid i en reell kundecase.


Blokk 2

I blokk 2 fokuserer vi på å gi deltakerne dypere innsikt i konsulentrollen.

 • Vi utforsker våre interne verktøy som hjelper konsulentene med å levere høy kvalitet på leveranse og support til våre kunder.
 • Vi er innom temaer som innsideinformasjon og introduksjon til fusjoner og oppkjøp.
 • Blokken avsluttes med en mulighet for deltakerne til å gjennomføre og presentere sin egen caseøvelse.

Blokk 3

I blokk 3, som foregår i uke 47 og 48, blir deltakerne tatt ut av komfortsonen gjennom en nordisk utveksling.

 • Noen av deltakerne vil få mulighet til å utveksle erfaringer med kolleger fra Sverige, som gir dem en bredere forståelse av selskapets drift generelt.
 • De resterende traineene får mulighet til å fokusere på ett av fire spesialistområder.
Oppsummert innebærer programmet at deltakerne får en grundig innføring i Exsitec, en dyp forståelse av salgs- eller konsulentrollen, og en rikere innsikt i vår virksomhet ved å samhandle med kolleger fra hele Norden.

Hvorfor Exsitec?

 

Utvikling

Vi tilbyr deg utviklingsmuligheter gjennom våre interne veilednings-, leder- og salgsprogrammer. I tillegg deltar du kontinuerlig på eksterne og interne konferanser for å lære om nye områder, dele ferdigheter og bli inspirert.

Fleksibilitet

Hos oss har vi en ganske fleksibel arbeidstid, som gjør at du lett kan administrere tiden din. Ettersom vi er spredt på flere lokasjoner i Norden kan du velge hvilken lokasjon du jobber på til daglig. Eller kanskje du ønsker å bytte permanent fra en by til en annen?

Variasjon

I dag har vi mer enn 4000 kunder. Dette gir oss en variert hverdag hvor du møter på mange typer virksomheter med ulike behov og utfordringer. Vi tar med oss ​​prosjektene våre hjem til kontorene og jobber oftest i et flerprosjektmiljø.

Helse

Exsitec jobber dedikert med ulike tiltak for at de ansatte skal være friske og arbeidsføre. Du får bl.a støtte til både trening og behandling, og alle ansatte inngår i helseforsikringen for behandlingsgaranti.

Sosiale aktiviteter

Vi har flere aktiviteter som med jevne mellomrom arrangeres på hovedkontoret eller i nærheten av Oslo,  som AfterWork, julebord, sommerfest, Fotballtrøyefredag, Holmenkoll-stafetten, løpetrening eller andre ting.

Medmenneskelighet

I Exsitec bryr vi oss om andre, både våre kolleger og de i samfunnet rundt oss. Vi har derfor en intern mangfoldsgruppe som jobber for et inkludernde og mangfoldig miljø. I tillegg har vi valgt ut flere organisasjoner vi støtter.
 

 

 

 

Traineepodden

 


Traineepodden!

Podkasten for deg som er trainee, som vil bli trainee og for deg som ansetter traineer! I denne podkasten snakker vi med mennesker som både har vært eller er traineer, og om deres reise fra student til arbeidsliv! 

 

 

 


Send en søknad til traineeprogrammet

Fyll inn  dine kontaktdetajer for å søke på Exsitecs traineeprogram med oppstart i august 2024.