Bedre kundeopplevelse for BE Groups nye e-handel

Stålgrossisten BE Group hadde en god rutine for e-handel, men hadde et stort behov for å utvikle og fornye seg for å kunne møte de stadig høyere kravene fra kundene.

BE Group utviklet digital løsning for sine kunder

Sammen med Exsitec har BE Group utviklet en e-handelsløsning som både forenkler og øker kundeopplevelsen for de besøkende.

BE Group er Nord-Europas ledende stålgrossist med et bredt spekter av produkter innen stål, rustfritt stål og aluminium. Selskapet var tidlig på banen med e-handel - allerede i 2003 ble en løsning for nettsalg lansert.

"Vi oppdaterte siden i 2011, men siden har vi ikke gjort noen endringer. Nettbutikken som vi nå har erstattet var svært utdatert og plattformen kunne ikke utvikles videre. Det var ikke til å unngå at vi trengte en ny løsning."

- Jens Karlsson, Markedssjef hos BE Group

Inngikk samarbeid med Exsitec

BE Group hadde også identifisert en tydelig endring i kundeatferd, hvor kunder ikke bare ønsker å handle på nett, men også bruke siden til å samle informasjon før et kjøp. BE Group gikk sammen med Exsitec for å møte denne utviklingen.

Oppdraget var å bygge en hjemmeside og e-handel for det svenske og finske markedet, med Litium som den nye plattformen. Først og fremst var ønsket å skape høy brukervennlighet og sjenerøs informasjonsdeling. Prosjektet startet sommeren 2020 og har vært drevet i nært samarbeid med BE Groups svenske og finske enheter. I juni 2021 ble BE Online nylansert med flere smarte funksjoner.

- Fremfor alt har vi fått lagt til en helt annen åpenhet nå som kundene våre har etterspurt, gjennom det nye PIM-systemet. Med full tilgang til informasjon om produkter, priser, lagersaldo og leveringstider, samt flere muligheter for å søke i sortimentet, sparer kunden tid, sier Jens Karlsson.

"Teamet hos Exsitec har en god forståelse for forretningsprosessen vår, er løsningsorienterte og har håndtert både integrasjoner og brukervennligheten i grensesnittet på en effektiv måte."

- Jens Karlsson, Markedssjef hos BE Group

Mer tid til kundebehandling

Den nye e-handelsplattformen gjør det ikke bare enklere for kundene å handle på nett, men fungerer også som et kundebehandlingsverktøy.

- Relasjoner er en viktig del av salgsstrategien vår. Plattformen gir våre selgere enda mer tid til å gi kundene våre bedre service og support for mer komplekse problemstillinger. Kunden kan få svar på mange enkle spørsmål direkte på nettet, hele døgnet og uavhengig av om våre selgere er tilgjengelige, sier Jens Karlsson.

 

Vil ikke lene seg tilbake

Han ser på den digitale virksomheten som et pågående prosjekt - BE Group vil ikke lene seg tilbake fordi den nye siden er lansert. Videreutviklingen fortsetter nå sammen med Exsitec. Partene har et velfungerende teamarbeid.

- Teamet hos Exsitec har god forståelse for forretningsprosessen vår, er løsningsorienterte og har håndtert både integrasjoner og brukervennligheten i grensesnittet på en effektiv måte, konstanterer Jens Karlsson.

Ambisjonene for fremtiden er høye. Neste store milepælen er å lansere e-handel for det baltiske markedet.

- Vår visjon er at vi skal bli den beste leverandøren i bransjen på denne kanalen. På kort sikt er målet vårt å øke antall brukere på e-handelsplattformen og fortsette å utvikle funksjonaliteten, sier Jens Karlsson.

"BE Group er virkelig en perfekt match for oss i Exsitec. Selskapet har en fantastisk tilnærming til digitalisering, det er mye å forholde seg til og de er også på en internasjonal reise som vi mer enn gjerne fortsetter å hjelpe dem med fremover!"

- Anders Engman, Pre-sale og prosjektleder

Om BE Group

BE Group er et ledende handels- og serviceselskap med et bredt sortiment innenfor stål, spesialstål, forsterkning, rustfritt stål og aluminium. Konsernet dateres tilbake til slutten av 1800-tallet og finnes for tiden i seks land i Europa. Kundene finnes i både produksjons- og byggebransjen rundt Østersjøen. BE Group har ca. 650 ansatte. Les mer her.

https://www.exsitec.se/hubfs/Norge/Profilbilder%20webp%20Norge/Web%20ball%20bilder%20og%20personer%202023%20-%20NO/Web%20ball%20-%20Kurt%20Hansen.webp

Kurt Hansen

Salgsrådgiver

Epost: kurt.hansen@exsitec.no
Mob: +47 924 62 505

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med meg!