Laura Landmark
Laura Landmark
Kontakt meg

Teamleder og rådgiver innen BI, Business Intelligence

Å spille sjakk med bedriftsdata: Et strategisk trekk for dagens CFO

Å spille sjakk med bedriftsdata: Et strategisk trekk for dagens CFO
I sjakkens rike avhenger suksess av strategisk skarpsindighet, forventningen til motstanderens trekk og optimalisert bruk av hver brikkes potensiale. 
For dagens økonomisjefer er disse prinsippene nesten identiske med å dirigere et selskaps økonomiske strategi, med én avgjørende tilføyelse – kraften av data.

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

 

Kongen og Dronningen: Økonomisk helse og data

I det økonomiske landskapet er bedriftens finanspolitiske helse kongen. Det er viktig å kommandere spillebrettet, som i dette tilfellet er markedet.

I likhet med sjakk kan begrensningene i en konges bevegelsesområde reflektere de begrensningene som finansielle ledere ofte står overfor:

  • markedsreguleringer
  • økonomisk volatilitet
  • konkurransepress

Din dronning, dataene dine kommer på banen.
Fleksibele, kraftfulle og omfattende. Data kan endre spillereglene og tilby innsikt som går på tvers av kompleksiteten i forretningsdriften for å beskytte din konge.

 

Støttebrikkene: Tilpass operasjoner med strategi

Men en dronning kan ikke vinne spillet alene.

Tårnene, din infrastruktur og teknologi, står som bastioner av operativ makt. De skaper banene som dataene dine beveger seg på.

Løperne representerer dine langsiktige strategier – stille, men formidable, beveger de seg diagonalt over brettet, skjærende gjennom hindringer for å åpne muligheter som lett forblir usett av et mindre dyktig øye. 

Hestene er dine innovative tilnærminger, hopper over barriere, og bringer smidighet og kreativitet til din strategi. 

Og bønder, de essensielle frontlinjemedarbeiderne og den daglige driften som utgjør ryggraden i utførelsen din og driver fremgang.


Abonner på Økonombloggen


Mestre spillebrettet med data

En CFO må være stormesteren, forutse samspillet mellom disse brikkene, identifisere mønstre, og navigere i utfordringer. Det handler om å plassere brikkene dine klokt, ikke bare reagere på ytre bevegelser. 

Når du utnytter data effektivt avslører du spillets skjulte dynamikk. Du kan forutse kontantstrømtrender, identifisere kostnadsbesparende muligheter og optimalisere ytelsen


Likevel er det to forskjellige ferdigheter, å kjenne potensialet til data og det å bruke det effektivt. Å mestre dette krever ekspertise, erfaring og vilje til innovasjon. Det handler ikke bare om å ha data, men å bruke det – transformere disse tallene og rapportene til praktisk innsikt.

 


Ditt strategiske trekk

Betrakt dette som åpningsspillet ditt. Vurder potensialet for dataene dine og spør deg selv: "Bruker vi vår dronning sitt fulle potensiale?” Hvis svaret er usikkert er det tid for ditt neste strategiske trekk.

Ta kontakt med fagfolk som kan hjelpe deg med å vekke dine hvilende data til live og gjøre dem til en støttespiller i jakten på økonomisk motstandskraft og vekst. Forvandle dataene dine fra bare et arkiv med informasjon til en dynamisk kraft på din bedrifts sjakkbrett.

Kontakt oss, og la oss planlegge ditt vinnende trekk.

 

Les mer om Business Intelligens eller se guiden om beslutningsstøtte

 

BI
Kontakt forfatteren
Laura Landmark
Laura Landmark

Teamleder og rådgiver innen BI, Business Intelligence