Exsitec Norge
Exsitec Norge
Kontakt meg

Eksperter på forretningssystem og digitalisering

Fra Visma Global til skyen - hvordan ser fremtiden ut?

Fra Visma Global til skyen - hvordan ser fremtiden ut?
Dette blogginnlegget er for deg som har Visma Global i dag.
Det har vært mye snakk om overgangen til skyen, men hvordan ser egentlig fremtiden ut for deg som Global-kunde?
Vi ser nærmere på hvordan fremtiden ser ut for deg som Global-kunde, hvilke alternativer som kan fungere og hvordan du skal komme i gang med prosessen.

God lesning!

Hvordan ser fremtiden ut for deg med Visma Global?

Mange av dere som i dag har Visma Global står ovenfor et skifte over til skybaserte løsninger. Det er ikke lenger snakk om det er smart, men hvordan man skal opp i skyen. Hvordan ser egentlig fremtiden ut for Visma Global, hvordan er prosessen med å gå fra Global til en skybasert løsning og hvordan skal dette gjøres så smertefritt som mulig?  

 

Abonnere på Økonombloggen

 

"On-prem endgame"

I bransjen bruker de begrepet "On-prem endgame" om denne perioden vi nå har kommet inn i med ny teknologi innenfor ERP-systemer. Flere eksperter på området tror at vi vil gå inn i 2030 uten de gamle on-prem Windows baserte ERP-systemene.

Selv om det ikke er satt noen sluttdato på Visma Global eller andre lokalt installerte ERP-løsninger, er det mange faktorer som viser til at de lokalt installerte Windows baserte programvarene er på vei bort. Vi ser blant annet at trainees og andre nyutdannede ikke lenger blir opplært innenfor Visma Global og mange av de eksisterende on-prem konsulentene omskolerer seg for å holde seg oppdatert og for å kunne møte fremtidens behov.

En annen viktig faktor er videreutviklingen av systemene. Visma Global vil ikke få like mye kjærlighet fremover som de nyere skybaserte systemene. Det er en stor prosess å legge ned et ERP-system, så det vil ikke skje med det første, men man kan tydelig se at fremtiden ligger i skyen. Selv om dere ikke trenger å flytte til skyen med en gang, er det lurt å begynne å planlegge for overgangen, for den vil komme.

 

Så, hvilke alternativer finnes det?

Det er mange gode skybaserte løsninger ute på markedet. Hvis du er en liten bedrift med opp til 30 millioner i omsetning, kan eksempelvis Power Office og Tripletex være gode løsninger. Med høyere omsetning, 30+ millioner kr, vil Visma.net ERP og Business NXT være svært gode alternativer. For de fleste eksisterende Global-kunder vil Visma.net ERP være et veldig godt alternativ.

Miljøet rundt ERP-systemer har endret seg siden Global kom og de fleste har i dag en eller annen form for integrasjon knyttet til sine systemer. I skyen har fokuset vært å skape gode kjerneløsninger med API'er for å gjøre samarbeidet med integrasjonene så godt som mulig. De fleste integrasjonene som finnes til Global i dag, finnes nå også i skyen og det vil komme flere og bedre integrasjoner fremover.

 

Gjør en grundig kartleggingsprosess!

Kartlegg de ulike kjerneprosessene i din virksomhet og se om den nye løsningen løser disse på en god måte. Ikke bare tenk på omsetning når du skal velge den rette løsningen for deg og din virksomhet. Et bytte av et ERP-system vil føre til endring i din virksomhet og det er derfor viktig å gjennomføre en god kartleggingsprosess så byttet blir så bra som mulig.

 

Les mer om overgang fra Visma Global til en skybasert ERP løsning

Les mer om Visma.net ERP

Les mer om Business NXT 


Du kan også se dette ondemand webinaret hvor både Visma Software og vi i Exsitec forteller om fremtiden til Visma Global og hvilke muligheter dere som har Visma Global i dag har fremover.

 

Abonnere på Økonombloggen

 

ERP
Kontakt forfatteren
Exsitec Norge
Exsitec Norge

Eksperter på forretningssystem og digitalisering