Elin Risberg
Elin Risberg
Kontakt meg

Head of digital reach & performance

6 tips for en enklere årsavslutning i ditt ERP system

6 tips for en enklere årsavslutning i ditt ERP system
Julen kommer med all sin prakt, men stresset med å handle julegaver og høyere arbeidsbelastning på jobben kan noen ganger ta litt ekstra på. Før du vet ord av det, midt i alt stresset med julefri og røde dager, så skal årsregnskapet ferdigstilles for hele det foregående året. Desember og januar kan mildt sagt være hektiske måneder når så mye skal gjøres på kort tid.

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

For å ha det beste utgangspunktet før årsavslutningen er det viktig å ha god oversikt over rutinene i god tid. For at årsskiftet skal gå så knirkefritt som mulig kan du allerede nå forberede deg gjennom noen enkle steg i ditt ERP system.

 

1. Avstem kunde- og leverandørreskontro frem til desember.

2. Avstem lageret frem til desember.

3. Avstem banken.

4. Sett opp planlegging av oppgaver under ferien, slik at fakturaer og betalinger fortsatt blir gjennomført innen årsslutt.

5. Steng tidligere perioder og momsperioder.

6. Lag et nytt regnskapsår.


Abonnere på Økonombloggen

 

Forbered lagertellingen

Dette er bare noen av tingene du kan gjøre for at arbeidsmengden skal bli noe mindre på tampen av året. Når alle forberedelser er gjort er det klart for eksempelvis lagertelling. Visma sine ERP løsninger hjelper deg med å optimalisere arbeidet ditt ved å standardisere rutiner for å minimere risikoen for feil. Nødvendige oppgaver som lagertelling skal ikke være tungt arbeid når den kan håndteres i Visma ERP løsningen sin lagermodul.

Vi tilbyr lagertellingskurs for både Visma Business og Visma.net ERP.
Les mer om de 3 kurspakkene for lagertelling her ->

 

Gode forberedelser og kontinuerlig sjekk

Ved hjelp av ulike rapporter og visninger gjør Visma arbeidet med årsregnskapet enklere og gir deg som bruker et bedre innblikk i din bokføring. Gjennom gode forberedelser og kontinuerlig sjekk har du alt under kontroll, hele året. På denne måten eliminerer du risikoen for at ubehagelige overraskelser skal dukke opp rett før årsslutt.

 

Da er det bare å nyte julenferien!

Gode forberedelser skaper mindre utfordringer og du kan da bruke juleferien din til å spise pepperkaker og drikke gløgg, akkurat som ferien burde være. Så kommer du tilbake til jobb med ny energi og glede.

 

Abonnere på Økonombloggen

 

Kontakt forfatteren
Elin Risberg
Elin Risberg

Head of digital reach & performance