Exsitec Norge
Exsitec Norge
Kontakt meg

Eksperter på forretningssystem og digitalisering

5 digitaliseringstips for den moderne CFO i 2022

5 digitaliseringstips for den moderne CFO i 2022

De færreste har nok gått glipp av at det blant små og mellomstore bedrifter har vært en digitaliseringsbølge gjennom det siste året. Rollen som finansdirektør har på mange måter endret seg fra å være tradisjonell til moderne gjennom årene. Ekspertene spår at bedrifter må fortsette sin digitaliseringsreise og at det er store krav til å bytte fra den tradisjonelle måten å jobbe på til å bli en mer moderne og proaktiv finansavdeling.

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

Abonnere på Økonombloggen

 

Men hvordan finner du ut hvor man er i dag og hva som er neste steg å ta i rollen som finansdirektør? Vi har listet opp noen punkter som vil hjelpe deg med å se hvor du står i dag og hva som kan være neste steg for din virksomhet.

Her kommer 5 konkrete digitaliseringstips på hva du som finansdirektør kan gjøre her og nå:

 

1. Hvor er dere i dag?

Start med hvor du er i dag. Tenk på hva du gjør, hvordan du gjør det og for hvem du gjør det? Tilfører det verdi til din virksomhet? Prøv å finne repeterende oppgaver i virksomheten din. Hvor blir tiden av i dag? Hva kan du oppnå hvis du automatiserer denne informasjonen?


2. Forankre endringsarbeidet

Forankre et eventuelt prosjekt eller investering hos ledelsen og sluttbrukerne. Du må kanskje overbevise en kollega eller leder om verdien av et initiativ. Her kan du beregne alternativkostnaden for den investeringen. Hvor mye tid bruker dere fore eksempel på manuell fakturahåndtering i dag? Trenger dere å ansette en ny medarbeider til dette? Det kan også være at det kanskje ikke finnes noe alternativ til denne investeringen, du må rett og slett gjøre en investering nå.

Abonnere på Økonombloggen

 

3. Hele tiden - ta små steg

Det kan føles som det er et stort steg på reisen mot forbedret og mer effektiv økonomistyring, budsjettering og prognoser. Det kan føles som en stor investering, men her er det viktig å hele tiden ta små steg. Gjør du stadig små forbedringstiltak har du kommet et godt stykke på vei etter ett eller to år.

 

4. Blanke ark

Dette er en øvelse hvis du føler det er på tide å tenke nytt. Hva ville du ha gjort hvis du hadde fått lov til å starte fra begynnelsen? Se for deg et blankt ark. Hvordan ville du lagt opp oppgaver, organisasjonen og prosesser hvis du hadde startet fra scratch? Har du blitt «husblind» kan dette være en god øvelse å gjøre.

 

5. Få oversikt på markedet

Hva er alternativene for deg? I dag kreves det at økonomer har mer digital kompetanse, men det er ikke meningen å kunne alt og vite nøyaktig hvordan man endrer forretningssystemer. Din rolle vil være å drive utviklingen til noe bedre, og så få hjelp til ekspertarbeidet og «brainstorme» dine ideer. Du har kanskje avtale på brukerstøtte i dag, men sørg for å finne ut hva neste steg er og hvilke nye måter det er å jobbe på i dag for akkurat din virksomhet. 

 

Abonnere på Økonombloggen
Kontakt forfatteren
Exsitec Norge
Exsitec Norge

Eksperter på forretningssystem og digitalisering