Valeria Arias
Valeria Arias
Kontakt meg

CRM rådgiver

3 tips for å forbedre kundeservicen

3 tips for å forbedre kundeservicen

Kundeservice er en viktig del av kundeopplevelsen kundene dine sitter igjen med.

Et helhetlig CRM-system gir støtte og verktøy for å yte bedre kundeservice. Men systemet i seg selv løser hverken kundeservicen eller kundeopplevelsen. Det er viktig å tenke på hva du ønsker å oppnå og hvilke mål du har med en kundeservice løsning, samt hva du ønsker at kundene skal sitte igjen med av opplevelse etter å ha vært i kontakt med dere.

God lesning!

Kundeopplevelsen

I mange år har det blitt snakket om hvor viktig det er å yte god kundeservice og at god kundeservice er et konkurransefortrinn. Dette er fortsatt aktuelt, men hvis mottaker ikke sitter igjen med en god kundeopplevelse når du mener du yter god kundeservice, så har du allikevel bommet. Vi må endre perspektivet og se oss selv “utenfra og inn”. Se hvordan kundene opplever deg og ditt firma, sett fra deres ståsted.
Les hvordan i bloggen Kundeopplevelsen er viktigere enn kundeservicen.

 

CRM Strategi

Det er viktig å sette opp en tydelig CRM-strategi før du implementerer avanserte CRM verktøy. Ved å implementere en plattform for din kundeservice gjør du innboksen din mer håndterlig. Men det er mye mer enn å bare implementere en programvare som gjør det lettere å håndtere kundehenvendelser.

Les mer om CRM Strategi og planen for å forbedre kundeopplevelsen

 

Er du usikker på om kundene dine mottar rask og god kundservice?
Her er 3 enkle tips for å sørge for at du forbedrer kundeservicen! 

 

Tips 1 - Informasjon

Vi nevner det om og om igjen, at det er viktig å kjenne kundene du jobber med. Det er viktig at alle passer på å føre inn rett informasjon og logger kundehistorikk til enhver tid. Når du lett kan finne informasjon om kunden du jobber med unngår du unødvendig kommunikasjonen frem og tilbake i mailbokser. Ved å få henvendelser inn i et system eliminerer du også at mailer blir glemt. Alt dette resulterer i at dere løser utfordringene raskere, og dermed yter bedre kundeservice. Dere kan også kategorisere alle innkommende e-poster i kundeservice løsningen, slik at dere besvarer rette hendvendelse først basert på prioritet.

 

Tips 2 - Tilgjengelighet 

Det er viktig å være tilgjengelig for kunden når de trenger hjelp. Det finnes mange ulike kanaler dere kan ta i bruk for at kunden kan få riktig hjelp raskere via den kanalen kunden prefererer. 

Hvordan tar kunder tar kontakt med deres kundeserviceavdeling?
Det finnes mange ulike kanaler som kunder kan ta kontakt via, som å ta i bruk kontaktskjema på nettsider, ha ulike e-postadresser for ulike type henvendelser, være tilgjengelig på telefon, sette opp kundesenterside / min-side / kundeportal eller bruke en live-chat.

Tips 3 - Minimere forespørsler

Det kan fort fylle seg opp med samme type henvendelser fra flere kunder. Da er det lurt å lage noen svarmaler og en side med informasjon om ofte stilte spørsmål. Bruk svarmaler for å redusere tiden det tar å skrive hver e-post manuelt. Ved å sette opp en side med FAQ/ ofte stilte spørsmål kan kunder selv finne fram til svar kjappere. Husk å sørge for at FAQ og svarmaler er oppdatert til enhver tid. 

 

Trenger du hjelp med kundeservice i din bedrift?
Ta kontakt for en uforpliktende samtale om mulighetene med CRM hos oss. 

 

CRM
Kontakt forfatteren
Valeria Arias
Valeria Arias

CRM rådgiver