Laura Landmark
Laura Landmark
Kontakt meg

Teamleder og rådgiver innen BI, Business Intelligence

Datakaos? 7 tegn på at du trenger en BI løsning

Datakaos? 7 tegn på at du trenger en BI løsning
Drukner du i regneark? Eller bruker du utallige timer på å manuelt skrive inn data og analysere det for å få innsikt? Business Intelligence / BI løsninger hjelper organisasjoner med å samle inn, analysere og visualisere data for å få innsikt og ta gode datadrevne beslutninger. 
Kjenner du deg igjen i ett eller flere av de 7 scenariene er det på tide å ta steget og investere i en BI løsning.

God lesning!

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

Drukner du i regneark? Eller bruker du utallige timer på å manuelt skrive inn data og analysere det for å få innsikt? Kanskje sliter du med å holde tritt med konkurransen fordi du mangler sanntidsvisning av virksomhetsytelsen?

Hvis noen av disse scenariene høres kjent ut, er det på tide å vurdere å implementere en BI løsning. Business Intelligence hjelper organisasjoner med å samle inn, analysere og visualisere data for å få innsikt og ta gode datadrevne beslutninger. Men hvordan vet du når det er tid for å investere i en BI løsning?

 

Her er noen potensielle signaler som kan indikere at du trenger en BI løsning:

Excel-eksplosjon

Lever du i en verden av Excel-regneark? Finner du deg selv med å manuelt skrive inn data og utføre manuelle analyser dag etter dag? Hvis dette er tilfelle er det på tide å oppgradere til et mer automatisert system som håndterer dataanalyse og rapportering mer effektivt.

 

Manglende sanntidsvisning

Er du alltid på etterskudd når det gjelder virksomhetsytelsen? Er du i en posisjon hvor du må reagere på problemer i stedet for å styre virksomheten proaktivt? Da er du ikke alene.
For å komme i rett posisjon er det aktuelt å investere i en BI løsning som gir deg sanntidsvisning av virksomhetsytelsen.

 

Manglende evne til å generere handlingsorienterte innsikter

Har du tilgang til data, men sliter med å få meningsfulle innsikter fra dem? Drukner du i data, men mangler innsiktene som trengs for å ta informerte beslutninger? En BI løsning strukturerer og visualiserer dataene dine og omgjør i stedet en tilsynelatende rotete datahaug til å gi mening.


Vanskeligheter med å integrere data fra flere kilder

Er du opptatt av datasiloer eller sliter du med å integrere data fra flere kilder? Bruker du mer tid på å håndtere data enn å bruke dem til å ta forretningsbeslutninger? En BI løsning hjelper deg med å integrere data fra flere ulike kilder og eliminerer dermed datasiloer.

 

 

Abonnere på Økonombloggen

 

Høy frekvens av ad hoc-dataforespørsler

Forespør du ofte ad hoc-datarapporter eller analyser? Bruker du mer tid på å samle inn data enn å analysere dem? En god BI løsning håndterer et bredt utvalg av dataforespørsler og gir fleksible rapporterings- og analysemuligheter.


Tung bruk av Excel eller andre manuelle rapporteringsverktøy

Er du sterkt avhengig av manuelle rapporteringsverktøy som Excel? Bruker du timer på å lage og formatere regneark? BI løsninger gir en mer moderne og automatisert rapporterings- og analyseoppløsning.

 

Komplekse rapporterings- eller analysebehov i stedet

Har du komplekse rapporterings- eller analysebehov, som å analysere store mengder data eller utføre prediktiv analyse? Sliter du med å holde tritt med kravene til databehandling? I de beste BI løsningen får du også god støtte til å utføre slike analyser.

 Hvis du opplever noen av disse signalene er det på tide å implementere en BI løsning.
BI løsninger hjelper deg med å automatisere datainnsamling og analyse, gi sanntidsvisning av virksomhetsytelsen, generere handlingsorienterte innsikter fra data, integrere data fra flere kilder, håndtere ad hoc-dataforespørsler, effektivisere rapportering og analyse, og håndtere komplekse rapporterings- eller analysebehov. 

Ved å investere i en BI løsning forbedrer du nøyaktigheten av databehandling, sparer tid og tar mer informerte beslutninger som igjen resulterer i bedre forretningsresultater.

Grip sjansen og ta kontroll over datakaoset ditt! Er du interessert i å utforske mulighetene innen business intelligence og hvordan dette kan forbedre din virksomhet, er vi her for å hjelpe deg.
Ikke nøl med å ta kontakt for en uformell prat om hvordan vi kan bistå deg i å navigere gjennom datalabyrinten og finne løsninger skreddersydd for dine behov.

 

Abonnere på Økonombloggen


For mer innsikt innen tema kan du lese mer om følgende:

Hva er Business Intelligence (BI)

Hvordan Business Intelligence støtter den strategiske CFO

Les guiden vår, alt om beslutningsstøtte

 

BI
Kontakt forfatteren
Laura Landmark
Laura Landmark

Teamleder og rådgiver innen BI, Business Intelligence