Laura Landmark
Laura Landmark
Kontakt meg

Teamleder og rådgiver innen BI, Business Intelligence

Datakaos? 7 tegn på at du trenger en BI løsning

Datakaos? 7 tegn på at du trenger en BI løsning
Drukner du i regneark? Eller bruker du utallige timer på å manuelt skrive inn data og analysere det for å få innsikt? Business Intelligence / BI løsninger hjelper organisasjoner med å samle inn, analysere og visualisere data for å få innsikt og ta gode datadrevne beslutninger. 
Kjenner du deg igjen i ett eller flere av de 7 scenariene er det på tide å ta steget og investere i en BI løsning.

God lesning!

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

Drukner du i regneark? Eller bruker du utallige timer på å manuelt skrive inn data og analysere det for å få innsikt? Kanskje sliter du med å holde tritt med konkurransen fordi du mangler sanntidsvisning av virksomhetsytelsen?

Hvis noen av disse scenariene høres kjent ut, er det på tide å vurdere å implementere en BI løsning. Business Intelligence hjelper organisasjoner med å samle inn, analysere og visualisere data for å få innsikt og ta gode datadrevne beslutninger. Men hvordan vet du når det er tid for å investere i en BI løsning?

 

Her er noen potensielle signaler som kan indikere at du trenger en BI løsning:

Excel-eksplosjon

Lever du i en verden av Excel-regneark? Finner du deg selv med å manuelt skrive inn data og utføre manuelle analyser dag etter dag? Hvis dette er tilfelle er det på tide å oppgradere til et mer automatisert system som håndterer dataanalyse og rapportering mer effektivt.

 

Manglende sanntidsvisning

Er du alltid på etterskudd når det gjelder virksomhetsytelsen? Er du i en posisjon hvor du må reagere på problemer i stedet for å styre virksomheten proaktivt? Da er du ikke alene.
For å komme i rett posisjon er det aktuelt å investere i en BI løsning som gir deg sanntidsvisning av virksomhetsytelsen.

 

Manglende evne til å generere handlingsorienterte innsikter

Har du tilgang til data, men sliter med å få meningsfulle innsikter fra dem? Drukner du i data, men mangler innsiktene som trengs for å ta informerte beslutninger? En BI løsning strukturerer og visualiserer dataene dine og omgjør i stedet en tilsynelatende rotete datahaug til å gi mening.


Vanskeligheter med å integrere data fra flere kilder

Er du opptatt av datasiloer eller sliter du med å integrere data fra flere kilder? Bruker du mer tid på å håndtere data enn å bruke dem til å ta forretningsbeslutninger? En BI løsning hjelper deg med å integrere data fra flere ulike kilder og eliminerer dermed datasiloer.

 

 

Abonnere på Økonombloggen

 

Høy frekvens av ad hoc-dataforespørsler

Forespør du ofte ad hoc-datarapporter eller analyser? Bruker du mer tid på å samle inn data enn å analysere dem? En god BI løsning håndterer et bredt utvalg av dataforespørsler og gir fleksible rapporterings- og analysemuligheter.


Tung bruk av Excel eller andre manuelle rapporteringsverktøy

Er du sterkt avhengig av manuelle rapporteringsverktøy som Excel? Bruker du timer på å lage og formatere regneark? BI løsninger gir en mer moderne og automatisert rapporterings- og analyseoppløsning.

 

Komplekse rapporterings- eller analysebehov i stedet

Har du komplekse rapporterings- eller analysebehov, som å analysere store mengder data eller utføre prediktiv analyse? Sliter du med å holde tritt med kravene til databehandling? I de beste BI løsningen får du også god støtte til å utføre slike analyser.

 Hvis du opplever noen av disse signalene er det på tide å implementere en BI løsning.
BI løsninger hjelper deg med å automatisere datainnsamling og analyse, gi sanntidsvisning av virksomhetsytelsen, generere handlingsorienterte innsikter fra data, integrere data fra flere kilder, håndtere ad hoc-dataforespørsler, effektivisere rapportering og analyse, og håndtere komplekse rapporterings- eller analysebehov. 

Ved å investere i en BI løsning forbedrer du nøyaktigheten av databehandling, sparer tid og tar mer informerte beslutninger som igjen resulterer i bedre forretningsresultater.

Grip sjansen og ta kontroll over datakaoset ditt! Er du interessert i å utforske mulighetene innen business intelligence og hvordan dette kan forbedre din virksomhet, er vi her for å hjelpe deg.
Ikke nøl med å ta kontakt for en uformell prat om hvordan vi kan bistå deg i å navigere gjennom datalabyrinten og finne løsninger skreddersydd for dine behov.

 

Abonnere på Økonombloggen


For mer innsikt innen tema kan du lese mer om følgende:

Hva er Business Intelligence (BI)

Hvordan finne den rette Business Intelligence (BI) konsulenten?

Hvordan Business Intelligence støtter den strategiske CFO

Innsikt - mer enn bare oversikt

Mer om BI og rapportering og våre BI løsninger

BI
Kontakt forfatteren
Laura Landmark
Laura Landmark

Teamleder og rådgiver innen BI, Business Intelligence