1

Wave Image

Innhold

  Publisert: 10.04.24 | BI strategi og ledelse AI

  Samtale med data: Hvordan AI forvandler forretningsanalysen

  Innhold

   Forestille deg en verden der du kan starte dagen med å spørre dataene dine om råd, og umiddelbart få handlingskraftige innsikter tilbake. For noen få år siden var dette en drøm. I dag, takket være banebrytende fremskritt innen AI og stemmeaktiveringsteknologi, er denne drømmen en realitet. ChatGPT, Microsoft Copilot og Bard åpner et mangfold av verktøy for nye muligheter for bedriftsanalytikere og beslutningstakere.

   God lesning!

   Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
   Hør den på Spotify!

    

   Fra drøm til virkelighet

   Min egen reise og eksperimentering med avansert dataanalyse har vært intet mindre enn en åpenbaring. Som en tidligere CFO ville tilgang til et verktøy som ChatGPT ADA (Advanced Data Analysis) vært uvurderlig. Denne teknologien gir statistisk underbygde innsikter på en måte som tidligere krevde ekspertkunnskap i dataanalyse. Nå kan disse innsiktene oppnås på sekunder, ved å stille de riktige spørsmålene.

    

   Utvid horisonten med AI-verktøy

   Personlig benytter jeg verktøyene ChatGPT & PI hver dag. Microsoft Copilot og Bard er blant de mest omtalte, men det finnes hundrevis av andre AI-verktøy der ute også. Det viktigste er å finne en teknologisuite som passer for dine spesifikke behov, som kan være alt fra automatiserte BI-innsikter og strategisk analyse til dyp datautforskning. Hver plattform inspirerer den enkelte til å utnytte sine unike styrker, ikke bare for å håndtere tall og rapporter, men også for å fostre generasjonen av nyskapende ideer og løsninger.

    

   Sikkerhet i fokus

   I vår entusiasme for disse nye mulighetene, må vi aldri overse viktigheten av datasikkerhet. Når vi håndterer sensitiv informasjon, spesielt i finans- og regnskapssektoren, er det avgjørende at verktøyene vi velger opererer innen sikre og kontrollerte miljøer. Dette sikrer at vår nysgjerrighet og innovasjonsdrift ikke kompromitterer klientdata eller forretningshemmeligheter.

    

   Mulighetenes tid

   Denne nye æraen av interaktiv dataanalyse lover ikke bare større tilgjengelighet og intuitivitet, men også en demokratisering av avanserte analytiske ferdigheter. Forestill deg å stille spørsmål som "Hvilket område bør jeg fokusere på denne uken?" eller "Hvilke prosjekter risikerer å overskride budsjettet?" og motta datadrevne, «real time» innsikter som tidligere var forbeholdt eksperter med år av erfaring.

   Nå som vi står på terskelen til denne nye æraen er det opp til oss å omfavne disse verktøyene, utforske deres potensiale, og integrere dem på en måte som forsterker vår forretningsforståelse og beslutningstaking. La oss gå inn i fremtiden med en blanding av nysgjerrighet, åpenhet og en urokkelig forpliktelse til sikkerhet.

   Vi oppfordrer dere varmt til å dykke inn i denne fascinerende nye verdenen av teknologi. I Exsitec har vi et bredt spekter av AI-entusiaster med variert erfaring som er klare til å dele og lære. Sammen kan vi med kunnskap, omhu og et eventyrlystent sinn ta oss gjennom denne spennende æraen. Vi ønsker å høre deres opplevelser, refleksjoner og bekymringer knyttet til integreringen av AI og stemmeaktivering i deres daglige dataanalysarbeid. La oss engasjere oss i en åpen dialog.

   Start dialogen om AI med Laura Landmark →

   Abonner på Økonombloggen

   Relatert innhold

   Automatiser månedsavslutningen med OneStop Reporting

   Integrasjon Automatisering BI strategi og ledelse 3 min

   Automatiser månedsavslutningen med OneStop Reporting

   Med OneStop Reporting kan du automatisere dataflyten fra ERP-systemet til dine rapporter, slik at...

   CFO'er i spissen for digital transformasjon

   BI strategi og ledelse AI 2 min

   CFO'er i spissen for digital transformasjon

   Overgangen til et digitalt næringsliv krever finansiell dyktighet og en strategisk omfavnelse av innovasjon,...

   Samtale med data: Hvordan AI forvandler forretningsanalysen

   BI strategi og ledelse AI 2 min

   Samtale med data: Hvordan AI forvandler forretningsanalysen

   Med AI og stemmeaktiveringsteknologi kan du nå starte dagen med å spørre dataene dine om råd, og umiddelbart få...

   Toggle Icon Author Avatar

   Kontakt
   skribenten

   Close

   Kontakt Laura Landmark