Cecilia Diaz Hauge
Cecilia Diaz Hauge
Kontakt meg

Teamleder HRM, CRM og BI

5 fordeler med lønnsystem i skyen

5 fordeler med lønnsystem i skyen

Effektiv tidsbruk og tilstedeværelse i et digitalisert samfunn blir stadig viktigere. Enten du gjør en totalrenovering i hele bedriften, eller tar det steg for steg, er det ingen tvil om at du og din bedrift vil dra nytte av å digitalisere deres prosesser. Et område der det brukes mye tid er innen lønn og HR. Derfor gir vi deg 5 grunner til at du bør flytte ditt lønnssystem opp i skyen.

1. Besparelser

Med et skybasert lønnssystem sparer du både tid og penger. En skyløsning vil effektivisere dine prosesser, slik at de manuelle rutinene reduseres og automatikk er i fokus. Samtidig vil utgifter du vanligvis forbinder med vedlikehold, oppgradering og IT-drift av ditt lokalinstallerte system forsvinne daet  lønnssystem i skyen fjerner lokale servere og oppgraderinger. For å toppe det hele baseres ofte skybaserte lønnssystemer på en abonnementsmodell, slik at det ikke kreves noen store investeringer for å digitalisere din lønnsavdeling.

 

2. Mobilitet

Å føre lønn har aldri vært enklere. Med et lønnssystem i skyen er du ikke lenger bundet av det lokalinstallerte systemet på din arbeidsplass. Det kreves kun en nettleser og nettilgang, så er du inne i lønnssystemet. Om du ikke har med deg din datamaskin kan du selvsagt også bruke nettbrett eller smarttelefon. Et skybasert lønnssystem har smarte apper slik at alle i din bedrift har tilgang til sine relevante områder, hvor som helst og til enhver tid.

 

3. Flerfunksjonelt

Lønnssystem i skyen gir deg kontroll på mer enn bare lønnsberegning og feriepenger. Du får i tillegg et lønnssystem som tar hånd om timeregistrering, ferie, sykefravær, reiseregninger og utlegg. I grunn alt du kan forvente av et komplett lønnssystem. Papirkvitteringer kan kastes med en gang, og utfylling av egenmelding når du er tilbake fra sykdom er allerede tatt hånd om i systemet. I tillegg er satser, lover og regler integrert og alltid oppdatert, slik at både ledere, ansvarlige og ansatte med trygghet kan konsentrere seg om sine oppgaver og ha full og enkel oversikt.

 

4. Avansert

Et skybasert lønnssystem leverer avansert funksjonalitet på en rimelig, enkel og tilgjengelig måte. Stor grad av automasjon gjør din hverdag mer effektiv, og kombinert med automatisk offentlig rapportering og full integrasjon med Altinn, får du en svært solid løsning. Det finnes integrasjonsmuligheter mot alle typer økonomisystemer, uansett om ditt lønnssystem er i skyen eller ikke. Ønsker du en høyest mulig grad av digitalisering og effektivisering, er selvsagt et komplett ERP-system i skyen det du og din bedrift vil dra mest nytte av. Å ta dette steget er helt trygt, da de skybaserte løsningene tilbyr sikker datalagring og jevnlig sikkerhetskopiering.

 

5. Gir tid

Alle ansatte i en bedrift vil dra nytte av at lønnssystemet er i skyen. Uoversiktlige lister og skjemaer, tidkrevende punching og andre manuelle tidstyver er ikke-eksisterende, slik at de får frigjort tid til de viktige oppgavene. Enkeltheten og tilgjengeligheten i et skybasert lønnssystem vil gi alle ansatte den forutsigbarheten de trenger for å bruke sin tid riktig.

Mange av de skybaserte lønnssystemene fungerer også godt for større bedrifter, så nå har du gode muligheter til å hoppe ned fra gjerdet og rette din bedrift mot fremtiden. Dere får et flerfunksjonelt system for lønn og HR som leverer avansert funksjonalitet, mobilitet og besparelser, og som gir tid for alle ansatte i bedriften.

 

Kontakt forfatteren
Cecilia Diaz Hauge
Cecilia Diaz Hauge

Teamleder HRM, CRM og BI