Exsitec Norge
Exsitec Norge
Kontakt meg

Eksperter på forretningssystem og digitalisering

Tapt tid er tapte inntekter

Tapt tid er tapte inntekter

Hvilken rolle spiller valg av verktøy for timer og prosjektledelse når det gjelder å redusere bortkastet tid? I denne bloggen gir Andreas Lander sine tanker om å spare tid med Visma Project Management. Han har beregnet hva tapte timer kan føre til i organisasjonen. Fin lesing!

Les mer om Visma.net her

 

Hva blir den neste store trenden?

De siste ukene har jeg tatt meg ekstra tid til å tenke på trender i vår bransje. Hva blir den neste store trenden? Hva er det viktigste vi i Exsitec bør fokusere på for å være det beste alternativet og den beste leverandøren for våre kunder nå og i fremtiden?

Jeg har lest mye om Augmented reality (AR) og (kunstig intelligens) (KI) og ikke minst ... Machine learning (ML). Hvilken betydning vil dette ha for oss i fremtiden?
Vil vi ikke klare oss uten dette i fremtiden? Vil teknologien ta over jobbene våre?

Jeg tenker på hvor fort det gikk for oss å fylle huset med teknologi - snakk med kjøleskapet, slå av og på lys, spill musikk og søk etter informasjon. Vi står tydeligvis overfor en spennende fremtid, og det vi absolutt vet er at vår måte å jobbe på, registrere arbeidstid og lage fakturaer vil endres.

Snakk inn timene dine

Det trenger heller ikke alltid være de store innovasjonene som gjør hverdagen enklere. Noe jeg ser frem til å hjelpe bedrifter med i år, er å utnytte mulighetene med talestyring. Å innlemme stemmekontroll i time- og prosjektstyringsverktøyet ditt kan være et stort skritt mot en enklere hverdag. Kan det gjøre en forskjell? Du tenker kanskje: Er det så tungvint å logge på og rapportere en gang i uken eller kanskje en gang i måneden?

Selvfølgelig fungerer det også ... men ... jeg har tenkt litt på det. La oss si at nordmenn jobber i gjennomsnitt 45 uker i året. Er du helt sikker på at når du logger inn og rapporterer timer manuelt en gang i måneden, er det ingen timer som er glemt? Husker du for eksempel om du hentet barna fra førskolen klokka 15:30 eller 17:00 sist tirsdag?

En time her og en time der blir fort mange timer (og mye penger)

Det høres kanskje ikke så veldig mye ut, men for en arbeidsgiver kan det dessverre være en katastrofe. La oss si at et konsulentselskap med ti ansatte savner fem timer fakturerbar tid hver måned. Dersom en time koster 1000 NOK, så blir dette 50 000 NOK i måneden som selskapet taper. Enda verre 550 000 NOK per år (beregnet på 11 måneder). Nå begynner vi å snakke om store summer som selskapet går glipp av, kanskje disse pengenekunne vært brukt til å skape flere muligheter for virksomheten?

Vi i Exsitec vil at det skal være like enkelt å rapportere timer som å oppdatere familien om at du er på vei hjem, eller kanskje liker et bilde på Instagram. Uansett om du jobber som teknisk konsulent, arkitekt eller kanskje i et PR-byrå, bør det ikke være noen hindringer for å føre timene dine på en enkel og fleksibel måte. "Time is money" er en veldig konkret sannhet når det gjelder timeføring.

Derfor har vi gjort det enkelt å bygge talekontroll inn i Visma.net Project Management, slik at du og dine kolleger kan fortelle systemet hvor mange timer du skal registrere.e. Du kan selvfølgelig også bruke appen vår som er nesten like enkel. Eller logg inn via web. Det er kun muligheter og ingen hindringer her, og det er definitivt ikke komplisert å føre timer. 

Les mer om Visma.net

Kontakt forfatteren
Exsitec Norge
Exsitec Norge

Eksperter på forretningssystem og digitalisering