Edvard Rosenberg
Edvard Rosenberg
Kontakt meg

Rådgiver Spend Management

Spar tid og penger ved å automatisere leverandørfakturaene

Spar tid og penger ved å automatisere leverandørfakturaene

I den moderne forretningsverdenen er effektivitet og kostnadsbesparelser nøkkelen til lønnsomhet. Et område det kan være fort gjort å glemme er administrasjon av leverandørfakturaer.

I dette blogginnlegget snakker vi om hvordan det rette systemet ikke bare kan effektivisere prosessen, men også redusere menneskelige feil og få bedre kontroll. 

God lesning!

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

Hva er Medius AP Automation?

Medius er et sofistikert program for håndtering av leverandørfakturaer. Det inneholder funksjoner som automatisk fakturahåndtering, godkjennelsesflyter, automatisert håndtering av matching og avvikshåndtering mellom innkjøpsordre og faktura. Ved å automatisere tidkrevende manuelle oppgaver i denne prosessen, oppnår organisasjoner betydelige besparelser og effektiviseringsfordeler.


Målbare besparelser

En av de mest umiddelbare fordelene med Medius AP Automation er de håndfaste kostnadsbesparelsene som oppnås:

  • Reduserte behandlingskostnader: Manuell behandling av fakturaer krever betydelig med tid, denne tiden kan da bli brukt til andre verdiskapende aktiviteter for bedriften,i tillegg til at du slipper å ha like mange personer som sitter og behandler inngående fakturaer. 
  • Tidlige betalingsrabatter: Effektiv administrasjon og tidlig betaling av fakturaer gir organisasjoner muligheten til å dra nytte av tidlige betalingsrabatter fra leverandører. Dette kan gi betydelige besparelser over tid.
  • Unngå forsinkelsesgebyrer: Tidlig og riktig betaling av fakturaer unngår også dyre forsinkelsesgebyrer.
  • Økt kontroll & oversikt: Medius AP Automation gir sanntidsoversikt over fakturastatus, godkjennelsesprosesser og betalinger. Dette reduserer flaskehalser og hjelper oss å se hvor skoen trykker, slik at du kan være sikker på at du fokuserer på de riktige sakene for å øke automatisering. 
  • Lavere risiko: Automatisering reduserer risikoen for menneskelige feil, som feil i dataregistrering, kontering, distribuering, uoppdagede avvik etc.

Abonner på Økonombloggen

 

De vanligste stegene

Vi har laget en guide hvor vi har beskrevet de vanligste stegene i håndteringen av leverandørfakturaer. 

Stegene er en beskrivelse av den typiske prosessen for håndtering av leverandørfakturaer der hvor det ikke er noe system i dag - dvs. når alt er basert på papir og gjøres manuelt. Noen av disse stegene kan elimineres hvis du har et system for elektronisk fakturahåndtering.

Les hele guiden her

 

ROI

Men hva med tallene?

ROI (return of investment) for Medius AP Automation kan variere, avhengig av organisasjonens størrelse og kompleksitet, samt hvor stor grad av automatisering du oppnår. Her har Medius selv laget en kalkulator for å beregne besparelse utifra deres situasjon:

Test hvor mye du kan spare med vår ROI-kalkulator for fakturahåndtering!

Når det er sagt, det aller viktigste er ikke hvor mange fakturaer dere har, eller hvor mye dere omsetter for. Det handler hovedsakelig om tid brukt. Kan du halvere tiden du bruker på å eksempelvis matche innkjøpsordre mot faktura og håndtere avvikene, kan du doble antallet fakturaer de eksisterende ansatte kan håndtere uten å måtte ta inn flere for dette arbeidet.

Ikke bare er besparelsene da store, men du frigjør tid til å fokusere på annet verdiskapende arbeid.

 

Konklusjon

Medius AP Automation skal aldri være en utgift; det er en investering som gir en kontinuerlig avkastning over tid. Ved å redusere kostnader, øke effektiviteten og gi bedre oversikt, hjelper det organisasjonen din å få et konkurransefortrinn. Når du evaluerer ROI for Medius AP Automation, vurder ikke bare de umiddelbare besparelsene, men også den langsiktige verdien det gir for virksomheten.

Om du ønsker å finne ut hva Medius kan gjøre for dere, ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Les mer om Medius AP Automation

Kontakt forfatteren
Edvard Rosenberg
Edvard Rosenberg

Rådgiver Spend Management