Exsitec Norge
Exsitec Norge
Kontakt meg

Eksperter på forretningssystem og digitalisering

Fremtiden for ERP: Innovasjoner og Transformasjoner

Fremtiden for ERP: Innovasjoner og Transformasjoner
ERP-systemer har vært selve ryggraden i bedriftsledelse i mange tiår. Fra deres opprinnelse på 1960-tallet, hvor de ble utviklet for å automatisere viktige funksjoner som økonomi, HR og lagerstyring, har ERP-systemer gjennomgått en imponerende utvikling. De har ikke bare overlevd, men også tilpasset seg stadig skiftende forretningsmiljøer.
I dette blogginnlegget skal vi utforske fremtiden for ERP, og se på flere avgjørende trender og nyskapninger som vil forme landskapet for bedriftsledelse fremover.

 

Vil du heller høre denne bloggen enn å lese selv?
Hør den på Spotify!

Sky først-tilnærming

Overgangen til ERP-løsninger i skyen fortsetter å ta fart!

Skybasert ERP tilbyr enestående skalerbarhet, tilgjengelighet og kostnadseffektivitet. Organisasjoner velger i økende grad skybaserte eller hybrid ERP-implementeringer, som gir større fleksibilitet i tilpasning til skiftende forretningsbehov. Denne tilnærmingen fremmer også samarbeid, da fjernarbeid og globale team blir normen.

 

Kunstig intelligens og maskinlæring

ERP-systemer integrerer kunstig intelligens og maskinlæring for å levere avansert analyse, prediktive innsikter og automatiseringsmuligheter.

AI-drevne ERP kan analysere store datasett i sanntid og gi handlingsrettet intelligens for beslutningstakere. Prediktiv vedlikehold, etterspørselsprognoser og avviksdeteksjon er bare noen få eksempler på hvordan AI transformerer ERP.

IoT-integrasjon

Internet of Things (IoT) er et begrep som refererer til nettverket av fysiske objekter, enheter, kjøretøy og andre gjenstander som er innebygd med sensorer, programvare og annen teknologi for å samle og utveksle data med andre enheter og systemer over internett.

Målet med IoT er å muliggjøre kommunikasjon og samarbeid mellom ting, som ellers ikke ville ha hatt muligheten til å koble seg til nettverket. Dette gir mulighet for automatisering, datainnsamling og analyse, og gir nye måter å overvåke og kontrollere den fysiske verden på.

IoT blir dypt integrert med ERP-systemer. Sensorer og tilkoblede enheter samler enorme mengder data, som ERP-systemer kan behandle og bruke for å optimalisere operasjoner. Denne synergien forbedrer synligheten i forsyningskjeden, vedlikehold av utstyr og generell effektivitet.

Blockchain for gjennomsiktighet

Blockchain-teknologi gjør sitt inntog i ERP for å håndtere spørsmål om tillit og gjennomsiktighet i forsyningskjeder, finansielle transaksjoner og kontraktsstyring. Ved å implementere uavhengige registre og intelligente kontrakter, bistår ERP-systemer organisasjoner med å minimere bedrageri, effektivisere revisjoner og garantere integriteten til dataene.

 

Abonnere på Økonombloggen

 

Personalisering og brukeropplevelse

ERP-leverandørene har et sterkt fokus på å skape brukersentrert design og personalisering som vil forbedre brukeropplevelsen. Moderne ERP-grensesnitt blir mer intuitive, mobilvennlige og tilpasset spesifikke brukerroller. Dette resulterer i mer effektiv implementering og økt arbeidskapasitet.

Edge Computing

Edge computing er en datateknologi som innebærer å behandle data nær kilden der de genereres, i stedet for å sende dem til eksterne datasentre eller skytjenester for behandling. Denne tilnærmingen reduserer forsinkelser og tillater sanntidsbeslutningstaking. Ved å begrense datatrafikk til lokale nettverk og enheter, kan edge computing også bidra til å forbedre personvernet og sikkerheten ved å redusere potensielle eksponeringspunkter for dataangrep.

Den er spesielt verdifull for bransjer med kritiske prosesser som produksjon og logistikk.

Cybersikkerhet og overholdelse

Ettersom cybertruslene blir mer sofistikerte, øker ERP-systemene innsatsen på sikkerhetstiltak.

Dette inkluderer avansert kryptering, flerfaktorautentisering og sanntidsovervåking. Overholdelsesfunksjoner utvikler seg også for å håndtere stadig skiftende regelverkskrav, som GDPR og CCPA.

Bærekraft og ESG-rapportering

Som svar på økende miljø- og samfunnsbekymringer, inkluderer ERP-systemer funksjoner for å spore bærekraftsmålinger og generere Environmental, Social, and Governance (ESG)-rapporter. Dette hjelper organisasjoner med å vise sin forpliktelse til ansvarlige forretningspraksiser og overholde nye forskrifter.

Sammenkoblede økosystemer

ERP-systemer er ikke lenger frittstående løsninger. De blir sentrale komponenter i bredere digitale økosystemer som omfatter leverandører, kunder, partnere og til og med konkurrenter.

Deling og integrasjon av data mellom disse sammenkoblede systemene er avgjørende for å oppnå helhetlig synlighet og effektivitet.

Low-code utvikling

Low-code utvikling blir en stadig mer populær tilnærming i utviklingen av ERP-systemer. Med denne metoden kan forretningsbrukere tilpasse og utvide funksjonaliteten til ERP-systemer uten behov for omfattende kodingsferdigheter.

Dette gjør det mulig for organisasjoner å raskt tilpasse seg skiftende forretningsbehov og oppnå en mer effektiv og skreddersydd løsning. 

 

Avslutningsvis er fremtiden for ERP preget av smidighet, intelligens og sammenkobling. Mens organisasjoner fortsetter å tilpasse seg en stadig skiftende forretningslandskap, vil ERP-systemer spille en avgjørende rolle i å hjelpe dem med å håndtere utfordringer, gripe muligheter og holde seg konkurransedyktige. Enten det er gjennom AI-drevne innsikter, blockchain-aktivert tillit eller skybasert fleksibilitet, utvikler ERP-systemer seg for å møte de stadig skiftende behovene i den digitale tidsalderen.

Les om våre ERP-løsninger.

 

Exsitec arrangerer event: Fremtidens Økonomisjef

I juni 2023 arrangerte Exsitec for første gang eventet "Fremtidens Økonomisjef". Dette eventet passer ikke bare for CFOs, men for de aller fleste som jobber med økonomi og ledelse! Vi fylte Deichmansalen på Deichman Bjørvika med økonomer fra forskjellige bransjer, og målet var å inspirere dem for fremtiden! Det ble blant annet snakket om innsikt, digitalisering, rekruttering og endringsledelse. 

Nå gjør vi det igjen!

16. november inviterer vi nok en gang til hyggelig samling på Deichman Bjørvika. Denne gangen skal vi blant annet snakke om hvordan vi best kan utnytte data for å ta klokere og mer strategiske beslutninger.

Vi skal også høre om nettopp Fremtiden for ERP, og vi får i tillegg besøk av Eirik Norman Hansen! Det er begrensede plasser, så det er lurt å melde seg på i god tid.

Håper vi sees! Les mer og meld deg på her

1-Oct-20-2023-12-15-00-3743-PM
Bilder fra Fremtidens Økonomisjef juni 2023
2-Oct-20-2023-12-15-36-8191-PM
3-Oct-20-2023-12-16-08-2037-PM
4-Oct-20-2023-12-18-25-6146-PM
5-Oct-20-2023-12-16-44-8363-PM

 

Abonnere på Økonombloggen

 

Kontakt forfatteren
Exsitec Norge
Exsitec Norge

Eksperter på forretningssystem og digitalisering