Med Payroll gjør ansatte mye mer av jobben selv. Det sparer Foodtech Gruppen tid og kostnader på.

"Vi har bedre kontroll på hvilke data som ligger i systemet. Våre ansatte har på kort tid blitt veldig glad i Payroll, og vi elsker at alt finnes i Employee-appen" sier Bente Gustavsen, CFO.

Solid overgang til Payroll

"Visma lønn avvikles i utgangen av 2024 og det er ikke noe vits i at folk venter med overgangen til nytt skybasert system", sier Bente Gustavsen som er økonomisjef i Foodtech Gruppen. Hun råder folk til å starte overgangen i god tid og legge et godt løp i sammen med Exsitec. Å beregne god tid til implementeringen er selve nøkkelen til at overgangen blir solid.

Om Foodtech

Foodtech Gruppen består av:

  • Foodtech Industri som prosjekterer og leverer produksjonsutstyr, komplette produksjonslinjer, service og tjenester til bakeri- og matindustrien.
  • Foodtech Interiør og Storkjøkken som prosjekterer og leverer utstyr og komplette løsninger for storkjøkken, servering, dagligvare og KBS markedene.

Du kan lese mer om Foodtech Gruppen her.

 

Foodtech er lokalisert sentralt på Alfaset i Oslo, med avdelinger i Trondheim, Stavanger og Sandefjord. Tidligere har kvitteringer og arbeidslister ble levert inn manuelt, og alle prosesser var fryktelig tidkrevende. Med Payroll finnes alt i en app og veldig mye enklere å jobbe med særlig for ansatte som stadig er på farten.

 


«Selgerne våre som er på farten vil helst kvitte seg med den kvitteringene fortest mulig. Nå kan de knipse et bilde av kvitteringen direkte i appen»

 

Hvorfor akkurat Payroll?

Bente hadde erfaring med Payroll fra sin tidligere arbeidsgiver og ville veldig gjerne implementere lønnssystemet i Foodtech. De startet prosessen på et tidlig tidspunkt og det har vært en lykkelig overgang! Nå er de ansatte mer delaktig i lønnsarbeidet og de får tilgang til en app for selv å registrere ferie, fravær og utlegg. "Tidligere gikk alt på papir, og nå er alt inni en app og veldig mye enklere for selgerne våre som er på farten og helst vil kvitte seg med den kvitteringen fortest mulig", forteller Bente.

Vi bruker et eksternt regnskapsbyrå til å kjøre lønn for oss, men ved overgang til Payroll kan vi gjøre mye mer av jobben i forkant selv. Det sparer vi tid og kostnader på. Og vi har mer kontroll på hvilke data som egentlig ligger i systemet!

 

Hvorfor Exsitec

Bente hadde kjennskap til Mantle Analytics, som nå er en del av Exsitec-familien. Hun har også gjennom sin tidligere jobb vært kunde av Vitari (nå Exsitec).

"Vi er veldig fornøyde, så det var lett å velge Exsitec videre. Det er folka og kunnskapen i Exsitec som er viktig, ingen tvil om det. Det er så viktig å få en dedikert person som skal holde deg i hånda i starten på en overgangsfase. Kort responstid og ikke minst den gode dialogen med rådgiver."

 

Fiks ferdig flyttefabrikk, eller?

"For å få ferdigstilt lønnskjøring så må du liksom ha utført alle stegene som veiledningen gir deg underveis. Det som var utfordringen vår med å bruke Flyttefabrikken var at vi hadde tre selskaper som skulle over. Alle disse selskapene hadde forskjellig kontostruktur, og nå ønsket vi å få til en felles kontostruktur. Så hvis man er i samme situasjon så tenker jeg kanskje at Flyttefabrikken ikke er så nødvendig siden du allikevel må gjøre en del manuelt. Men Flyttefabrikken fungerer nok bedre for de som vil bygge opp alt på nytt.

Noen råd til andre og fremtiden videre

"Visma lønn og Huldt & Lillevik legges som kjent ned, og å sitte på gjerdet og vente er ikke noe vits. Det er bare til å starte overgangen i god tid! Legg et godt løp sammen med en rådigver hos Exsitec. Payroll er et lønnsystem som ansatte blir veldig fort glad i, alt finnes i appen!

Vi har ikke opplevd noe tull med Payroll i det hele tatt. Alt fungerer sømløst. Om det er henting av skattekort og rapportering av A-melding, går det helt smertefritt.

Vi skal snart i gang med å bytte ERP-system også, så da fortsetter vi reisen og samarbeidet med Exsitec! Det blir spennende å se hva vi går til fra Visma Global, men vi skal garantert til skyen."

 

«Det er folka og kunnskapen i Exsitec som er viktig, ingen tvil om det. Vi er veldig fornøyde kunder, så det var lett å velge Exsitec videre.»

- Bente Gustavsen, økonomisjef

 

https://www.exsitec.se/hubfs/Norge/Profilbilder%20webp%20Norge/ChristianBoldt_rund.webp

Christian Boldt

Salgsrådgiver ERP

Spør meg om løsningen!